Witam.
Potrzebuję zainstalować i uruchomić program Firmatec iBiznes na ubuntu 12.04 LTS i jest problem. Robię to wg instrukcji z tego linka:
http://www.firmatec.pl/help/tresc/zawar ... /linux.htm
Niestety przy komendzie: sh winetricks corefonts tahoma msxml6 jet40 mdac28 art2kmin, w terminalu wyskakuje mi następujący błąd:
"mdac27 install completed, but installed file /home/laptop-a6jc/.wine/dosdevices/c:\Program Files/Common Files/System/ADO/msado26.tbl not found."
Oczywiście program się nie uruchamia. Próbowałem to też zainstalować zgodnie z sugestiami kolegi na innej wersji linuxa i postawiłem na laptopie linux mint i dokładnie ten sam problem i błąd.
Bardzo proszę kolegów o pomoc i podpowiedź co robię nie tak, soft jest mi potrzebny do pracy, walczę już 2 dzień i żadnych rezultatów. Pomoc techniczna twierdzi, że instalują na 3 kompach z różnymi konfiguracjami i linuxem i działa. Laptop na procku intela Core Duo T3300/3GB/120GB HDD, laptop ASUS A6JC po rozbudowie.
Z góry dzięki za pomoc.
-- 9 wrz 2013, o 23:26 --
Przepraszam nie zauważyłem, że w tym dziale tylko system.
Proszę o przeniesienie wątku do działu software inne.Chociaż w pewnym sensie chodzi o poprawną konfigurację systemu do działania oprogramowania.
[Wine] - "msado26.tbl not found" przy próbie instalacji Firmatec iBiznes
Re: Wine - problem z msxml6 jet40 i mdac28 przy instalacji
Kod: Zaznacz cały
cd .wine/drive_c/firmatec
winedebug=-all wine FakturaF.exe
Dystrybucja nie ma znaczenia swoją drogą.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: [Wine] - "msado26.tbl not found" przy próbie instalacji Firmatec iBiznes
Dziękuję za przeniesienie wątku do właściwego działu. Może źle się wyraziłem w wątku początkowym, ale problem jest już na poziomie instalacji mda28 i jet40 bo próbowałem instalować je też osobną komendą. Proszę jeżeli można o podanie takiej komendy dla tej instrukcji:
sh winetricks corefonts tahoma msxml6 jet40 mdac28 art2kmin
Chciałbym eliminować problem po kolei.
sh winetricks corefonts tahoma msxml6 jet40 mdac28 art2kmin
Chciałbym eliminować problem po kolei.