'Nie udało się pobrać informacji o repozytorium" podczas prób instalacji oprogramowania [wrzesień 2013]
'Nie udało się pobrać informacji o repozytorium" podczas prób instalacji oprogramowania [wrzesień 2013]
Witam mam ubuntu 11.04 (klasyczny bez efektów) od dłuzszego czasu i wszystko było ok. Otóż z internetem łączę się przez wifi:
- włączam wifi w laptopie
- łączy się z internetem, pokazuje połączono
- niestety nie wyświetla stron więc muszę kliknąć jeszcze raz połącz i wtedy ok
Internet nie przerywa mogę siedzieć godzinami. Natomiast kiedy chcę coś zainsalować z centrum oprogramowania to wyskakuje 'Nie udało się pobrać informacji o repozytorium" 'Sprawdź swoje połączenie internetowe". Wczoraj zainstalowałam od nowa system ale problem nadal występuje. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
- włączam wifi w laptopie
- łączy się z internetem, pokazuje połączono
- niestety nie wyświetla stron więc muszę kliknąć jeszcze raz połącz i wtedy ok
Internet nie przerywa mogę siedzieć godzinami. Natomiast kiedy chcę coś zainsalować z centrum oprogramowania to wyskakuje 'Nie udało się pobrać informacji o repozytorium" 'Sprawdź swoje połączenie internetowe". Wczoraj zainstalowałam od nowa system ale problem nadal występuje. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Re: Problem z instalacją programów.
Masz przestarzałą, niewspieraną od 2 lat wersję systemu. Od dwóch lat nie istnieją serwery na których gromadzi się oprogramowanie dla twojej wersji Ubuntu.
Jeśli masz zamiar nadal Ubuntu używać, pobierz wersję 12.04.3 i trochę poczytaj o systemie i filozofii jego działania.
Jeśli masz zamiar nadal Ubuntu używać, pobierz wersję 12.04.3 i trochę poczytaj o systemie i filozofii jego działania.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Re: 'Nie udało się pobrać informacji o repozytorium" podczas prób instalacji oprogramowania [wrzesień 2013]
Aktualizuję do 11.10. Dziękuje za info na pomysł z aktualizacją nie wpadłam. A powiedzcie mi jeszcze jakie środowisko graficzne na laptop 512ram, by nie zamulał? Laptop słuzyi mi tylko by muzy posłuchać, do internetu wejść i napisać magisterkę w libreoffice.
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Re: 'Nie udało się pobrać informacji o repozytorium" podczas prób instalacji oprogramowania [wrzesień 2013]
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Zaktualizowałam do 11.10. Zainstalowałam LXDE i jest git. Bez problemu instaluje programy.. Internet łączy od razu nie muszę drugi raz klikać połącz. 
-- 12 lip 2014, o 23:44 --
Witam zainstalowałam od nowa system Ubuntu 11.04 (taki mam na cd) i mam ten sam problem nawet przy aktualizacji do 11.10. Co mogę zrobić by zaktualizować? Z góry dziękuję za pomoc.
-- 13 lip 2014, o 16:43 --
Już problem rozwiązany, Zainstalowałam Linux Mint i jest ok

-- 12 lip 2014, o 23:44 --
Witam zainstalowałam od nowa system Ubuntu 11.04 (taki mam na cd) i mam ten sam problem nawet przy aktualizacji do 11.10. Co mogę zrobić by zaktualizować? Z góry dziękuję za pomoc.
-- 13 lip 2014, o 16:43 --
Już problem rozwiązany, Zainstalowałam Linux Mint i jest ok