Wget i pobieranie plików na serwer firmowy

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
saygon
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Kontakt:

Wget i pobieranie plików na serwer firmowy

Post autor: saygon »

Hej,
chciałbym napisać mały skrypt pobierający nowe wersje instalatorów na serwer firmowy ale niestety nie wiem jakie przełączniki muszą być użyte.
Wyjaśnię sytuację, mam instalator iTunes na serwerze, okazało się że dostępna jest nowa wersja tak wiec pomyślałem że dodam link do pobierania bezpośredniego do pliku url.txt https://secure-appldnld.apple.com/iTune ... sSetup.exe, ale okazało się że katalogi na serwerze apple nazwane są datami i wersjami instalatorów, tak więc idąc dalej, plik url.txt musiałbym aktualizować wraz z nową wersją, a to przecież mija się z celem...
Polecenie wyglądało tak:

Kod: Zaznacz cały

wget -N -o log.txt -i url.txt
Stąd też moje pytanie, jak zmusić wget do przeszukania sieci bądź konkretnej strony pod kątem pliku o nazwie iTunesSetup.exe i zmusić go do pobrania tegoż pliku i jeśli będzie dostępna nowa wersja, nadpisać starą.
Dodam jeszcze że zależy mi na aktualizacji kilku instalatorów z różnych lokalizacji w sieci, będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
ethanak
Wygnańcy
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Wget i pobieranie plików na serwer firmowy

Post autor: ethanak »

jest to bardzo dobrze opisane w manualu.
Кто жопой родился, чижиком не помрёт
saygon
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Wget i pobieranie plików na serwer firmowy

Post autor: saygon »

To prawda, zaglądałem do niego, ale niestety nie potrafię poradzić sobie z poskładaniem tego w działające polecenie, dlatego też poprosiłem o pomoc.

Przeczytałem również tego http://man.cx/wget(1)/pl/ manuala, nawet po polsku... ale dalej nie rozumiem. Jest ktoś skory do pomocy?

-- wtorek, 29 paź 2013, 07:40 --

Jeśli jest ktoś kto będzie w stanie mi po pomóc to bardzo proszę o odpowiedź.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”