Jak rozdzielić urządzenia audio

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Shirakumo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.10
Architektura: x86_64

Jak rozdzielić urządzenia audio

Post autor: Shirakumo »

Witam wszystkich. Poczytałem już trochę w internecie, ale nadal nie mogę rozwiązać mojego problemu. Na windowsie była taka fajna opcja, że muzyka leciała mi z głośników a komunikatory korzystały ze słuchawek. Czy jest taka możliwość na ubuntu? Głównie chodzi mi tu aby tak było na skajpie. Nie wiem dlaczego ale kiedy podłączam drugie urządzenie, na co bym nie zmienił w ustawieniach, zawsze głos leci wtedy z głośników (no chyba ze wybiorę wyjście cyfrowe, wtedy nic nie słychać). Bardzo proszę o pomoc :)
Ostatnio zmieniony 04 lis 2013, 19:09 przez Shirakumo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: Problem z rozdzieleniem urządzeń audio

Post autor: igotit4free »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEM
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”