Czy Ubuntu wymaga sterowników do płyty głównej i pozostałych podzespołów?
Czy Ubuntu wymaga sterowników do płyty głównej i pozostałych podzespołów?
Witam. Jest to pierwszy mój post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Postanowiłem przerzucić się na Ubuntu 13.04 a z tym jest związany mój problem. Moje pytanie brzmi: czy potrzebne są mi sterowniki do płyty głównej i pozostałych podzespołów? Gdyby to miało pomóc to posiadam płytę MSI H67MA-E35 (B3) oraz kartę graficzną ATI Radeon™ HD 6850. Z góry dziękuję za odpowiedź.
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Re: Sterowniki a Ubuntu
Do płyty nie. Do grafiki zależy.
Jeśli skupisz się na pracach biurowych i przeglądaniu netu, a przy tym nie przeszkadza ci że wentylatory wyją a karta ma temperaturę +20 stopni Celsiusza, to wystarczy ci sterownik który z automatu zostanie zainstalowany "fabrycznie".
Jeśli zamierzasz pograć, cieszyć się efektami, lubisz cisze i nie chcesz narażać komputera na pracę w nadmiernie wysilonych warunkach, będziesz musiał zainstalować sterownik własnościowy na jeden z podanych tu sposobów.
BTW staraj się treściwie formułować tematy.
Jeśli skupisz się na pracach biurowych i przeglądaniu netu, a przy tym nie przeszkadza ci że wentylatory wyją a karta ma temperaturę +20 stopni Celsiusza, to wystarczy ci sterownik który z automatu zostanie zainstalowany "fabrycznie".
Jeśli zamierzasz pograć, cieszyć się efektami, lubisz cisze i nie chcesz narażać komputera na pracę w nadmiernie wysilonych warunkach, będziesz musiał zainstalować sterownik własnościowy na jeden z podanych tu sposobów.
BTW staraj się treściwie formułować tematy.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+