Witam. Z Ubuntu nie miałem jeszcze nigdy do czynienia. Pobrałem najnowszą wersję stąd. Podczas instalacji wyskakuje mi błąd. Sumy kontrolne się zgadzają. Próbowałem też użyć tego rozwiązania http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1910258 lecz po wpisaniu komendy w terminalu otrzymuję powiadomienie, że jest niepoprawna, być może źle coś robię. System instaluję z pendriva, podczas uruchamiania mam do wyboru dwie opcje bootowania z USB: UEFI:Kingston Data Traveler oraz Kingston Data Traveler. Czym one się różnią? Gdyby to coś pomogło to:
-płyta główna - MSI H67MA-E35
-ram - 4GB
-dysk.
Z góry dziękuję za pomoc.
Błąd podczas instalacji Ubuntu "[Error 5] Input/output error"
Błąd podczas instalacji Ubuntu "[Error 5] Input/output error"
Ostatnio zmieniony 10 gru 2013, 18:33 przez igotit4free, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem temat.
Powód: Poprawiłem temat.
- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Błąd podczas instalacji Ubuntu "[Errno 5] Input/output error"
z tego co widzę to ta płyta nie posiada uefi to raz a dwa jeśli masz płytę pierwszej generacji(bez oznaczenia B3) to na niej był jakiś błąd konstrukcyjny związany z portami sata http://pl.msi.com/product/mb/H67MA-E35- ... div=Detail może to przez to?
Re: Błąd podczas instalacji Ubuntu "[Errno 5] Input/output error"
Problem rozwiązany. Pobrałem wersję 64-bitową (wcześniej próbowałem zainstalować 32-bitową), uruchomiłem komputer i w menu bootowania wybrałem pendriva bez opcji UEFI i system ładnie się zainstalował. Czy mógł mieć na to wpływ podział partycji? Wcześniej jako pierwszą partycję utworzyłem swap, a teraz partycję /.
- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Błąd podczas instalacji Ubuntu "[Error 5] Input/output error"
toż to napisałem że twoja płyta nie posiada uefi