Witam,
zainstalowałem ubuntu koło windosows 7 instalacja przebiegła bez problemów ani żadnych błędów po instalacja wszystko normalnie sie uruchomiło, zainstalowałem sterowani graficzne uruchomiłem komputer ponowie wszystko działało i zacząłem aktualizować system wszystko sie zainstalowało i pobrało uruchomiłem komputer wybrałem Ubuntu i przy uruchamianiu ubuntu cały czas myga to _
Mój komputer to HP Pavilion HPE h8-1170uk
procesor: Intel core i7-2600
RAM: 8GB DDR3-1333
karat Graficzna : Nvidia Geforce GT545 3GB
Po aktualizacji systemu na HP Pavilion HPE h8-1170uk Ubuntu nie uruchamia się
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
Po aktualizacji systemu na HP Pavilion HPE h8-1170uk Ubuntu nie uruchamia się
Ostatnio zmieniony 21 gru 2013, 12:48 przez igotit4free, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem temat.
Powód: Poprawiłem temat.
Dopiero się uczę na Ubuntu ! 

-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Po aktualizacji systemu na HP Pavilion HPE h8-1170uk Ubuntu nie uruchamia się
W jaki sposób instalowałeś sterowniki i jakie sterowniki instalowałeś? Skorzystałeś z repozytoriów, pliku/plików .deb, czy też może pobrałeś bezpośrednio ze strony producenta plik .run?maaaciek36 pisze:zainstalowałem sterowani graficzne uruchomiłem komputer ponowie wszystko działało i zacząłem aktualizować system wszystko sie zainstalowało i pobrało uruchomiłem komputer wybrałem Ubuntu i przy uruchamianiu ubuntu cały czas myga to _
Instalowałeś bumblebee? Pytam, bo jak się nie mylę, to twój sprzęt korzysta z hybrydowego układu graficznego: zintegrowana karta Intela i dyskretna karta ze stajni NVidii.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
Re: Po aktualizacji systemu na HP Pavilion HPE h8-1170uk Ubuntu nie uruchamia się
wiec tak postanowiłem zainstalować Ubuntu od początku i jest wszystko dobrze sterownik nvidia są ale pod czas aktualizacji sie to zaczyn pieprzyć ze nie mam pulpitu i komputer sie nie włącza tylko to jest _ a jak zainstalowałem bumblebee to nie mogę zmienić rozdzielczości jest tylko 800X600 i zrobiłem format jeszcze raz i tera tylko zaktualizowałem system i nic nie wgrywałem, a wiec proszę was o pomoc żeby wszystko mi działało jak na leży co mam zrobić i co mam zainstalować 

Dopiero się uczę na Ubuntu !