stworzenie DNS i podpięcie domeny [VPS]
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
stworzenie DNS i podpięcie domeny [VPS]
Witam! Posiadam VPS debian-6.0.32bity i chciałbym do niego podpiąć domenę ptsrp.pl i tutaj mam pytanie, jak to zrobić. Czytałem poradniki ale lipa, nie rozumiem za bardzo. Czy mógłby ktoś skopiować z poradnika co wpisać i gdzie, uzupełnić pod domenę ptsrp.pl i ip vps'a 123.456.7.89? Byłbym bardzo wdzięczny ponieważ siedzę nad tym już 6h i nic nie zdziałałem. Rozumiem że przenoszenie domeny trwa około 24h ale ja nie wiem do końca gdzie co wpisać ponieważ nie posługuję się tym językiem.
Dla wyjaśnienia, chcę ją podpiąć tak by jak stworzę na tym forum to żeby było pod ptsrp.pl a nie że jak ktoś wpisze tą domenkę to go na ip przekieruje.
Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc!
Dla wyjaśnienia, chcę ją podpiąć tak by jak stworzę na tym forum to żeby było pod ptsrp.pl a nie że jak ktoś wpisze tą domenkę to go na ip przekieruje.
Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc!
- adrian218
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 18.10
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: stworzenie DNS i podpięcie domeny [VPS]
http://man.sethuper.com/1-ip-bind-dns-b ... ian-ubuntu tutaj masz prosto wytłumaczone powinieneś sobie poradzić.
- ethanak
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
a nie prościej skorzystać z dns rejestratora?
Кто жопой родился, чижиком не помрёт
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
a coś więcej na ten temat?ethanak pisze:a nie prościej skorzystać z dns rejestratora?
- ethanak
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
A skąd ja mam wiedzieć jakie usługi wykupiłeś i u kogo? Normalnie dla jednego VPS-a i jednej domeny nikt sobie głowy nie zawraca stawianiem własnych DNS-ów, skontaktuj się z pomocą techniczną rejestratora (tzn. tam gdzie wykupiłeś usługę).
Кто жопой родился, чижиком не помрёт