Registry Trash Keys - zamiennik w ubuntu ?

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
użytkownik0000X
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Registry Trash Keys - zamiennik w ubuntu ?

Post autor: użytkownik0000X »

Witam, zamierzam przesiąść się z win xp na ubuntu 13.10 :) Jednak ciekawi mnie czy jest w ubuntu możliwość ingerencji w rejestr windosowkich programów zainstalowanych poprzez winie ? Program, komendy "działające" na zasadzie programu, który jest w temacie ?
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Registry Trash Keys - zamiennik w ubuntu ?

Post autor: Jusko »

Jest Winowy RegEdit, także możesz pogrzebać sobie po rejestrowych drzewkach Wine.

Niemniej z tego co się dowiedziałem na szybko w sieci, to ten cały program który szukasz polega na:
Wiele programów, nawet po odinstalowaniu, zostawia za sobą wpisy w rejestrze systemu Windows, spowalniając tym samym jego pracę. Registry Trash Keys Finder to bezpłatny i niewielki program, służący do przeszukiwania rejestru pod kątem zaśmiecających go, niepotrzebnych wpisów i umożliwiający usuwanie ich.
Sznurek info: http://www.programosy.pl/program,regist ... inder.html

Czyli w zasadzie jak zamierzasz czyścić sobie rejestr Wine, to kompletnie nie przyda się Tobie ten program, bo...po co :-) A jakbyś zastanawiał się, czy samo Ubuntu ma rejestr - nie, nie ma :-) Systemy inne niż Windows żyją bez niego i mają się dobrze :-D

Pewnie temat poleci do kosza (choć Szanowny Moderator mógłby połączyć posty przecież), bo tutaj jest cały temat o tym: viewtopic.php?f=145&t=84105
użytkownik0000X
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: Registry Trash Keys - zamiennik w ubuntu ?

Post autor: użytkownik0000X »

Pewnie masz rację, ale ten program jak i jego funkcja jest mi niezbędna nawet pod ubuntu :) Dzięki za info, pobawię się
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”