Registry Trash Keys - zamiennik w ubuntu ?
-
- Piegowaty Guziec
Registry Trash Keys - zamiennik w ubuntu ?
Witam, zamierzam przesiąść się z win xp na ubuntu 13.10
Jednak ciekawi mnie czy jest w ubuntu możliwość ingerencji w rejestr windosowkich programów zainstalowanych poprzez winie ? Program, komendy "działające" na zasadzie programu, który jest w temacie ?

- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Registry Trash Keys - zamiennik w ubuntu ?
Jest Winowy RegEdit, także możesz pogrzebać sobie po rejestrowych drzewkach Wine.
Niemniej z tego co się dowiedziałem na szybko w sieci, to ten cały program który szukasz polega na:
Czyli w zasadzie jak zamierzasz czyścić sobie rejestr Wine, to kompletnie nie przyda się Tobie ten program, bo...po co
A jakbyś zastanawiał się, czy samo Ubuntu ma rejestr - nie, nie ma
Systemy inne niż Windows żyją bez niego i mają się dobrze 
Pewnie temat poleci do kosza (choć Szanowny Moderator mógłby połączyć posty przecież), bo tutaj jest cały temat o tym: viewtopic.php?f=145&t=84105
Niemniej z tego co się dowiedziałem na szybko w sieci, to ten cały program który szukasz polega na:
Sznurek info: http://www.programosy.pl/program,regist ... inder.htmlWiele programów, nawet po odinstalowaniu, zostawia za sobą wpisy w rejestrze systemu Windows, spowalniając tym samym jego pracę. Registry Trash Keys Finder to bezpłatny i niewielki program, służący do przeszukiwania rejestru pod kątem zaśmiecających go, niepotrzebnych wpisów i umożliwiający usuwanie ich.
Czyli w zasadzie jak zamierzasz czyścić sobie rejestr Wine, to kompletnie nie przyda się Tobie ten program, bo...po co

Pewnie temat poleci do kosza (choć Szanowny Moderator mógłby połączyć posty przecież), bo tutaj jest cały temat o tym: viewtopic.php?f=145&t=84105
-
- Piegowaty Guziec
Re: Registry Trash Keys - zamiennik w ubuntu ?
Pewnie masz rację, ale ten program jak i jego funkcja jest mi niezbędna nawet pod ubuntu
Dzięki za info, pobawię się