Ubuntu serwer apache2 zabiera całą pamięć

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
marop
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86

Ubuntu serwer apache2 zabiera całą pamięć

Post autor: marop »

Witam mam na komputerze i3 4GB ram zainstalowany ubuntu serwer do tego mysql apache2 i php na tym stoi kilka stron na joomli. Wszystko dzialalo ok i teraz zaczynam miec problemy. Fizycznie przy kompie wyskakuje komunikat out of memory i zabijany jest proces apache2 i tak w kolo. zadna strona przez to nie dziala. Nawet do komputera nie mogę sie zalogowac dopiero reset pomaga i wszystko dziala przez 10minut i znowu to samo. Pomocy....
Partycja swype jest ustawiona ale wykorzystanie jej jest 0% czasem 1%
Ostatnio zmieniony 12 maja 2014, 08:44 przez marop, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ethanak
Wygnańcy
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Re: Ubuntu serwer problem z apache2

Post autor: ethanak »

nic tam więcej pamięci nie zżera?
poza tym joomla to jedna wielka dziura - sprawdź, czy na pewno ten apache to rzeczywisty serwer czy może jakiś szajs w /tmp/.../apache (takie kwiatuszki już w życiu widywałem i to całymi grządkami).
poza tym logi, logi, logi...
spróbuj wyłączyć wszystkie strony i odpalać po kolei - może w ten sposób wyłapiesz co się tam dzieje...
Кто жопой родился, чижиком не помрёт
marop
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Inne

Re: Ubuntu serwer apache2 zabiera całą pamięć

Post autor: marop »

Nie wiem jak sprawdzić co pamięci zżerało więcej czy mniej w momencie kiedy apache2 zostaje zabity... jak już wyskakuje komunikat out of memory i jest zabijany proces apache2 to nawet zalogować się niemogę ani przez ssh ani lokalnie. W którym logu może to być zapisane?
Zauważyłem dziś, że ubuntu widzi tylko 2 GB ram z 4GB zainstalowanych (w jednej kości) - okazało się że zostały podmienione kości ram z innym komputerem założyłem 4GB zobacze czy teraz bedzie ok z tym apache2.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”