Witam po dzisiejszej aktualizacji systemu i ponownym jego uruchomieniu na ekranie miałem piękne zielone(różne odcienie zieleni;D) pionowe paski. Po kolejnym ponownym uruchomieniu nic się nie zmieniło. Zmieniłem kartę graficzną, ku mojemu zdziwieniu, nie było już zielonych pasków ale za to był komunikat: "Nie można wykorzystać zachowanej konfiguracji ekranów. Błąd w 1 linii, po znaku 1 plik powinien rozpoczynać się jakimś obiektem np. <obok>". Po zamknięciu komunikatu wywala mnie do okna logowania, tam wszystko wygląda normalnie. Wpisuję hasło i znów ten nieszczęsny błąd i powrót do ekranu logowania. Znów zamontowałem moją kartę graficzną i teraz przed zielonymi paskami pojawia się na chwilę w/w błąd. Gdy na ekranie widniały zielone paski wpisałem hasło i zatwierdziłem Enterem, na chwilę pojawił się zdeformowany pulpit a potem czarny ekran. Poklikałem myszką i udało mi się otworzyć zapisany na pulpicie plik .pdf. Po zamknięciu pliku (oczywiście kombinacją klawiszy alt+f4, bo nie było górnej belki) znów czarny ekran.
To chyba wszystko, przepraszam że tak się rozpisałem i mam nadzieję że ktoś przeczyta to do końca i mi pomoże.
[SOLVED]Nie można wykorzystać zachowanej konfiguracji ekranów.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
[SOLVED]Nie można wykorzystać zachowanej konfiguracji ekranów.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2014, 10:14 przez St4h_u, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hindenburg
- Wygnańcy
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Re: Nie można wykorzystać zachowanej konfiguracji ekranów.
Jaka karta i jak instalowane sterowniki?
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Re: Nie można wykorzystać zachowanej konfiguracji ekranów.
Reinstalacja Unity pomogła, pulpit już jest widoczny.