Witam,
Ostatnio po świeżej instalacji Ubuntu 14.04 LTS pojawił się problem z przeglądarką Mozilla Firefox. Podczas próby otworzenia pewnych treści video przeglądarka zgłasza błąd jak na screenie w załączniku i restartuje się. Problem raczej leży po stronie przeglądarki, po wyłączeniu wszystkich wtyczek typu Flash Player itp. Firefox dalej wyrzuca błąd. Muszę jednak zaznaczyć, że sporo treści wideo działa tj. YouTube itp. bez problemu. Strony, które wywołują natychmiastowy restart przeglądarki to np. vimeo.com czy też próba odtworzenia zwiastuna na filmweb.
Przykładowy link do filmiku, który wywołuje restart przeglądarki: http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+ ... i%29-33536 czy też http://vimeo.com/channels/staffpicks/83528019.
Jakieś pomysły? Problem jest dość uciążliwy. Próbowałem już wyłączać wszystkie posiadane przeze mnie dodatki oraz wtyczki jednak to nie pomogło.
Firefox 30.0 - restarty przeglądarki podczas odtwarzania treści wideo
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Firefox 30.0 - restarty przeglądarki podczas odtwarzania treści wideo
- Załączniki
-
- firefox_shot.png
- (455.02 KiB) Nie pobierany
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Firefox 30.0 - restarty przeglądarki podczas odtwarzania treści wideo
Mam podobną sytuacje na lapku na debianie squeeze. Wchodząc np na gumtree albo google translator. Wydaje mi się, że problem leży w zarządzaniu pamięcią, ponieważ coś podobnego zauważyłem u jednego klienta na win7. Wersja Thin gdy już zaczynało brakować ramu.
PC Desktop: Debian Squeeze with kernel: 2.6.32-5 amd64 and Ubuntu 10.10 with kernel 2.6.35-22 x86
Notebook IBM T43: Lubuntu 14.04 with kernel: 3.13.0-29 x86
Notebook IBM T43: Lubuntu 14.04 with kernel: 3.13.0-29 x86