Chromium 34.0.1847.116 - opcja fullscreen zajmuje całe okno przeglądarki, a nie cały ekran.

Przeglądarki, poczta, pakiety biurowe, prezentacje itd.
bujol12
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86

Chromium 34.0.1847.116 - opcja fullscreen zajmuje całe okno przeglądarki, a nie cały ekran.

Post autor: bujol12 »

Mam problem z fullscreen'em przy oglądaniu filmów w Chromium. Fullscreen jest na cale okno przeglądarki, ale nie na cały ekran. Dodam, że na innych przeglądarkach wszystko jest ok i ten problem też wcześniej nie występował na Chromium. Dołączam screena, żeby dokładnie zobaczyć jak to wygląda. Dodam, że pracuję pod Xubuntu.

[img=http://imageshack.us/a/img819/9933/9bci.png][/img]
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Chromium 34.0.1847.116 - opcja fullscreen zajmuje całe okno przeglądarki, a nie cały ekran.

Post autor: bear7 »

Sprawdź, czy na koncie innego użytkownika ten problem również występuje. Jak innego konta nie masz, to załóż nowe, tymczasowe konto (konto gościa nie zawsze jest najlepszym sposobem na testowanie z powodu nałożonych ograniczeń). Jak na nowym koncie wszystko działa prawidłowo, to problem leży w ustawieniach przeglądarki na twoim koncie lub w dodatkach do przeglądarki. Jak problem powtarza się na koncie nowego użytkownika, to problem może leżeć w samej przeglądarce lub systemie. Tu mogą przydać się informacje na temat karty graficznej oraz wykorzystywanego sterownika.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
bujol12
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86

Re: Chromium 34.0.1847.116 - opcja fullscreen zajmuje całe okno przeglądarki, a nie cały ekran.

Post autor: bujol12 »

Na innym koncie jest to samo.....

Ale problem rozwiązałem inaczej, zainstalowałem Google Chrome, na którym wszystko jest OK, a różnic nie widzę, poza przyspieszeniem pracy systemu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Biuro”