KDE Delphin Could not write to

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
-dominik90-
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Architektura: x86_64

KDE Delphin Could not write to

Post autor: -dominik90- »

Witam. Jeśli był taki problem (a pewnie był) to z góry przepraszam ale nie znalazłem. Otóż zainstalowałem Ubuntu w wersji 12.04, zaktualizowałem i zgodnie z informacją na jakimś blogu chciałem zainstalować KDE

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install kubuntu-desktop
. Wszystko ładnie się uruchamia jednak przy próbie zapisu pliku na np Pendrive mam komunikat że nie można zapisać. W domyślnym środowisku wszystko było OK.
Będę wdzięczny za wskazówki.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2014, 17:50 przez -dominik90-, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
enedil
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: i3
Kontakt:

Re: KDE problem z zapisem plików

Post autor: enedil »

Na pewno coś więcej w tym komunikacie jest napisane. Podaj pełną treść błędu.
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!

~moderatorzy
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: igotit4free »

-dominik90- pisze:Witam. Jeśli był taki problem (a pewnie był) to z góry przepraszam ale nie znalazłem. Otóż zainstalowałem Ubuntu w wersji 12.04, zaktualizowałem i zgodnie z informacją na jakimś blogu chciałem zainstalować KDE

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install kubuntu-desktop
. Wszystko ładnie się uruchamia jednak przy próbie zapisu pliku na np Pendrive mam komunikat że nie można zapisać. W domyślnym środowisku wszystko było OK.
Będę wdzięczny za wskazówki.
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Popraw temat i opis, sprecyzuj czego ten temat dotyczy, podaj komunikat błędu.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
-dominik90-
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04

Post autor: -dominik90- »

Nagłówek okna "Information - Dolphin" treść "Could not write to /media/642F-621D/Nowy folder/nazwapliku.png" mam do wyboru AutoSkip, Skip i Cancel.

igotit4free, mam nadzieję że taki tytuł Ci się bardziej podoba, nie wiem inaczej można to zatytułować, co do "Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomy" mam nadzieję że teraz Ci odpowiada.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: KDE Delphin Colud not write to

Post autor: igotit4free »

Tu nie chodzi o to co mnie się podoba ani co mnie odpowiada, bo ani to nie jest moje forum, ani mój Regulamin. Ja tu jestem po to, żebyście nie tłukli szyb i nie rozrzucali papierów.
Mnie może być co najwyżej przykro, że mury współczesnych szkół opuszczają ludzie, dla których szczytem możliwości intelektualnych jest wybeczeć "yyyy problem z ...", zamiast napisać coś treściwego w stylu "Kubuntu 14.04 - nie mogę zapisywać plików na dysku zewnętrznym przy użyciu Dolphina - Could not write to /media".

Co do meritum to wg. Googla doświadczasz właśnie starego błędu w KDE/Dolphinie.
Nie używam KDE ani Kubuntu więc tu moja wiedza się kończy, możliwe że gdzieś tam omówiono rozwiązanie, może też wypowie się jakiś użytkownik Kubuntu, który problem rozwiązał.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”