Jak uruchomić Profesor Henry angielski pod Wine?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Jak uruchomić Profesor Henry angielski pod Wine?
Witam serdecznie,
Używam Ubuntu 14.04 i chciałbym zainstalować Profesora Henry 6.0 słownicto 1-2 z obrazów jakie mam na dysku. Pod Win7 wszystko działa prawidłowo. Nie wiem czy postępuję prawidłowo ale robię to tak:
- na obrazie płyty naciskam PPM > otwórz za pomocą > montowanie obrazu dysku > następnie przechodzę do zamontowanego obrazu otwieram go > uruchamiam plik setup.exe i wyskakuje komunikat wystąpił błąd podczas wczytywania archiwum.
Używam Ubuntu 14.04 i chciałbym zainstalować Profesora Henry 6.0 słownicto 1-2 z obrazów jakie mam na dysku. Pod Win7 wszystko działa prawidłowo. Nie wiem czy postępuję prawidłowo ale robię to tak:
- na obrazie płyty naciskam PPM > otwórz za pomocą > montowanie obrazu dysku > następnie przechodzę do zamontowanego obrazu otwieram go > uruchamiam plik setup.exe i wyskakuje komunikat wystąpił błąd podczas wczytywania archiwum.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2014, 10:39 przez igotit4free, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wydzieliłem z innego, kilkuletniego wątku, poprawiłem tytuł.
Powód: Wydzieliłem z innego, kilkuletniego wątku, poprawiłem tytuł.
- enedil
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: i3
- Kontakt:
Re: wine - profesor henry angielski
Bo musisz go otworzyć przez Wine. Kliknij PPM na setup.exe i wybierz "uruchom przez WINE", albo podobnie (nie pamiętam dokładnej nazwy".
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
~moderatorzy
~moderatorzy
-
- Piegowaty Guziec
Re: Jak uruchomić Profesor Henry angielski pod Wine?
Dzięki
Jednak po przyciśnięciu PPM na obrazie nie mam opcji uruchom przez WINE, a gdy wybieram otwórz za pomocą też tam czegoś takiego nie ma, nawet jeśli wybieram inny program to na liście programów nie mam takiego programu.
Jednak po przyciśnięciu PPM na obrazie nie mam opcji uruchom przez WINE, a gdy wybieram otwórz za pomocą też tam czegoś takiego nie ma, nawet jeśli wybieram inny program to na liście programów nie mam takiego programu.
- enedil
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: i3
- Kontakt:
Włącz terminal i wpisz
Kod: Zaznacz cały
wine /home/$USER/ścieżka/do/setup.exe
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
~moderatorzy
~moderatorzy
-
- Piegowaty Guziec
Dzięki, ale dalej nic
wine /home/$USER/ścieżka/do/setup.exe - jak rozumiem naciskam alt i w terminalu wpisuję polecenie, ścieżkę podaję następującą:
wine /home/$USER/media/artur/Prof6_CD1/setup.exe - naciskam enter i nic się nie dzieje
-- 14 wrz 2014, o 12:57 --
Muszę dodać, że dopiero odkryłem pisklaka i właśnie konfiguruję pakiety i repozytora
wine /home/$USER/ścieżka/do/setup.exe - jak rozumiem naciskam alt i w terminalu wpisuję polecenie, ścieżkę podaję następującą:
wine /home/$USER/media/artur/Prof6_CD1/setup.exe - naciskam enter i nic się nie dzieje
-- 14 wrz 2014, o 12:57 --
Muszę dodać, że dopiero odkryłem pisklaka i właśnie konfiguruję pakiety i repozytora

- igotit4free
- Przyjaciel
Zatem zaawansowana konfiguracja środowiska uruchomieniowego i aplikacji z obcego systemu na nieznanym sobie, nowym systemie operacyjnym jest doskonałym pomysłem.ZEN_SHIN pisze: Muszę dodać, że dopiero odkryłem pisklaka i właśnie konfiguruję pakiety i repozytora

Wolno spytać czy w ogóle masz Wine zainstalowane? A jeśli tak, to w jakiej wersji? Podstawy działania i poruszania się w terminalu masz opanowane? Jaka konfiguracja komputera? Laptop, pecet? Jaki procesor, jaka grafika, ile RAMu?
-- 14 wrz 2014 13:36 --
Komendy i wyniki z terminala podawaj w tagach
Kod: Zaznacz cały
Code
Powód jest chyba oczywisty?
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
-
- Piegowaty Guziec
Ok, dziękuję za pomoc
Po konfiguracji Pisklaka uruchomiłem i wszystko działa, tylko dużo wolniej niż na windowsie, ale najważniejsze, że działa. Domyślam się, że na winie wszystkie aplikacje działają wolniej niż normalnie pod linuxa.
Dzięki za pomoc
Po konfiguracji Pisklaka uruchomiłem i wszystko działa, tylko dużo wolniej niż na windowsie, ale najważniejsze, że działa. Domyślam się, że na winie wszystkie aplikacje działają wolniej niż normalnie pod linuxa.
Dzięki za pomoc