Jak poszerzyć repozytoria?
- Nevermore
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Architektura: x86_64
Jak poszerzyć repozytoria?
Przeinstalowałam system i właśnie usiłuję zainstalować różne programy, które miałam wcześniej na tej samej wersji Ubuntu, np. Grub Customizer czy Jupiter, ale pokazuje mi, że "Nie udało się odnaleźć pakietu". W centrum oprogramowania mam zaznaczone wszystkie repozytoria, jakie tylko są widoczne w okienku "Zasoby oprogramowania". Dodatkowo zaznaczyłam, że pobiera z głównego, a nie z polskiego serwera. Po tym wszystkim pojawił się w repozytorium Skype, którego też szukałam, ale Grub Customizer i Jupiter -- nie. Co jeszcze mogę zrobić, żeby mieć dostęp do większej liczby repozytoriów?
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Jak poszerzyć repozytoria?
Niniejsze zagadnienie zostało omówione w PORADNIKACH, PRZEWODNIKU lub START Z UBUNTUW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
viewtopic.php?f=142&t=169868
viewtopic.php?f=142&t=169869
viewtopic.php?f=142&t=169870
viewtopic.php?f=142&t=169868
viewtopic.php?f=142&t=169869
viewtopic.php?f=142&t=169870
GRUB Customizer - ten projekt jest jeszcze kontynuowany. Jupiter - ten projekt wyleciał z obiegu. Tak czy inaczej, zapoznaj się z wyżej wymienionymi sznurkami.Po tym wszystkim pojawił się w repozytorium Skype, którego też szukałam, ale Grub Customizer i Jupiter -- nie.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.