TV przez HDMI | fullscreen flash uruchamia się tylko na laptopie

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
Awatar użytkownika
elkanguro
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 18.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

TV przez HDMI | fullscreen flash uruchamia się tylko na laptopie

Post autor: elkanguro »

Cześć,

Nie działa mi prawidłowa odtwarzanie filmów w przeglądarce na pełnym ekranie (większości, ale nie wszystkich). Mam podpięty TV do laptopa kablem HDMI. W ustawieniach ekranu mam aby obrazy były niezależne (jeden pulpit na laptopie i drugi na TV). Działa ok, dopóki na TV nie przełączę filmu np. z youtube'a na pełny ekran - uruchamia się on tylko na laptopie.

Ktoś wie co z tym zrobić?

System to Ubuntu 12.10 w standardowej konfiguracji. Grafika Intel HD 3000. Przeglądarka Firefox.
Awatar użytkownika
rob006
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: TV przez HDMI | fullscreen flash uruchamia się tylko na laptopie

Post autor: rob006 »

Miałem kiedyś podobnie, na niektórych odtwarzaczach filmy flashowe otwierały się na głównym ekranie, na innych na tym najbardziej po lewej (większy ekran miałem po prawej stronie). Częściowo pomagało wyłączenie drugiego ekranu, ale ostatecznie zainstalowałem flasha z pipelighta i teraz otwiera się tam gdzie jest karta przeglądarki z filmem.
Możesz jeszcze kombinować ze skrótami klawiaturowymi do przenoszenia okien pomiędzy ekranami, ale nie pamiętam jak to działało.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”