Witam,
załóżmy, że mam niewielką grupę komputerów - osób, których uczę pewnej rzeczy we wspólnej sieci. Zastanawiam się nad jakimiś programami, które ułatwiłyby mi nadzór, a także ogólną pracę z tymi osobami w grupie.
Główną rzeczą jakiej potrzebuje, jest coś w rodzaju współdzielenia ekranu. Do swojego komputera podłączony mam projektor i mogę na nim wyświetlać wszystkim obraz. Chciałbym, abym na swoim komputerze mógł w prosty sposób wyświetlać ich pulpity, żeby cała grupa widziała pracę danej osoby i mogła wspólnie przeanalizować jego błędy etc. Ważne, aby taki program pozwalał na w miarę szybkie połączenie, nie obciążał też mocno zasobów, a już w ogóle, gdybym mógł wszystkich razem podglądać na żywo. Oczywiście powinienem mieć możliwość sterowania ich stacjami roboczymi, nie tylko podglądu.
Zastanawiam się też nad jakimś serwerem plików, miejscem, gdzie można by było przechowywać pliki i każdy miał do tego zdalny dostęp.
Również przydałyby mi się jakieś sugestie, odnośnie równie przydatnych programów.
Programy pomocne przy nadzorowaniu grupy
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Programy pomocne przy nadzorowaniu grupy
no nie bardzo, muszę mieć taki sam system jaki oni (xubuntu 15.04) żeby mogli robić to samo co ja i się połapali :/
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Programy pomocne przy nadzorowaniu grupy
A co stoi na przeszkodzie aby było to Xubuntu 14.04(SRU Desktop)? Poczytaj całość a nie od razu się krzyw!!!