Witam jako że jestem świeży na tej platformie ,ale coraz bardziej mnie to pociąga mam pytanie co zrobić aby w pasku Traya była widoczna ikona Tlena ,próbowałem skryptu
gsettings set com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist "['all']"
lecz wyskakuje komunikat
Brak schematu "com.canonical.Unity.Panel"
nie wiem o co chodzi ,prosze o wyrozumiałość
Brak ikony TLEN w trayu
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86_64
Re: Brak ikony TLEN w trayu
Jakie środowisko? Jaka wersja systemu? Jaka wersja Tlenu?
Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.10
- Architektura: x86
Re: Brak ikony TLEN w trayu
Ubuntu 15.04 ,wersja tlen 7.0.2.1
-- 20 maja 2015, o 21:35 --
Cóż za wojna przez tlena się rozplatała ,panowie dajcie na luz ,a wracając do tego tlena no to wiadomo kwestia mojego przyzwyczajenia z windowsa do tego programiku bo GG zabiera masę zasobów z których ja nie korzystam ,a tlen mi odpowiada swoją prostotą ,używam go tylko i wyłącznie do komunikacji pisemnej nic więcej i dlatego zależało mi tak na tej ikonce w trayu bo za każdym razem szukać tlena gdy zamkne okno krzyżykiem jest uciążliwe ,czytałem już sporo o tym tlenie ,że ikonka w trayu pojawi się po ponownym uruchomieniu systemu u mnie tak nie jest i już wiemy dlaczego bo brak wsparcia do tego wydania Ubuntu ,wyczytałem również że Ubuntu ma ograniczoną ilość wyświetlania ikonek w trayu ,(mogę się mylić jeśli coś źle wyczytałem) ale sposoby odblokowania traya u mnie też nie działają albo nie potrafię ich wykonać prawidłowo
-- 20 maja 2015, o 21:35 --
Cóż za wojna przez tlena się rozplatała ,panowie dajcie na luz ,a wracając do tego tlena no to wiadomo kwestia mojego przyzwyczajenia z windowsa do tego programiku bo GG zabiera masę zasobów z których ja nie korzystam ,a tlen mi odpowiada swoją prostotą ,używam go tylko i wyłącznie do komunikacji pisemnej nic więcej i dlatego zależało mi tak na tej ikonce w trayu bo za każdym razem szukać tlena gdy zamkne okno krzyżykiem jest uciążliwe ,czytałem już sporo o tym tlenie ,że ikonka w trayu pojawi się po ponownym uruchomieniu systemu u mnie tak nie jest i już wiemy dlaczego bo brak wsparcia do tego wydania Ubuntu ,wyczytałem również że Ubuntu ma ograniczoną ilość wyświetlania ikonek w trayu ,(mogę się mylić jeśli coś źle wyczytałem) ale sposoby odblokowania traya u mnie też nie działają albo nie potrafię ich wykonać prawidłowo