Brak ikony TLEN w trayu

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
kloszuard
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.10
Architektura: x86

Brak ikony TLEN w trayu

Post autor: kloszuard »

Witam jako że jestem świeży na tej platformie ,ale coraz bardziej mnie to pociąga mam pytanie co zrobić aby w pasku Traya była widoczna ikona Tlena ,próbowałem skryptu

gsettings set com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist "['all']"

lecz wyskakuje komunikat
Brak schematu "com.canonical.Unity.Panel"

nie wiem o co chodzi ,prosze o wyrozumiałość
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86_64

Re: Brak ikony TLEN w trayu

Post autor: Hwiparam »

Jakie środowisko? Jaka wersja systemu? Jaka wersja Tlenu?
Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"

Miej wygooglane, a będzie ci dane ;)
kloszuard
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.10
Architektura: x86

Re: Brak ikony TLEN w trayu

Post autor: kloszuard »

Ubuntu 15.04 ,wersja tlen 7.0.2.1

-- 20 maja 2015, o 21:35 --

Cóż za wojna przez tlena się rozplatała ,panowie dajcie na luz ,a wracając do tego tlena no to wiadomo kwestia mojego przyzwyczajenia z windowsa do tego programiku bo GG zabiera masę zasobów z których ja nie korzystam ,a tlen mi odpowiada swoją prostotą ,używam go tylko i wyłącznie do komunikacji pisemnej nic więcej i dlatego zależało mi tak na tej ikonce w trayu bo za każdym razem szukać tlena gdy zamkne okno krzyżykiem jest uciążliwe ,czytałem już sporo o tym tlenie ,że ikonka w trayu pojawi się po ponownym uruchomieniu systemu u mnie tak nie jest i już wiemy dlaczego bo brak wsparcia do tego wydania Ubuntu ,wyczytałem również że Ubuntu ma ograniczoną ilość wyświetlania ikonek w trayu ,(mogę się mylić jeśli coś źle wyczytałem) ale sposoby odblokowania traya u mnie też nie działają albo nie potrafię ich wykonać prawidłowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”