Niski upload, download OK
- Zarov
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Niski upload, download OK
Hej, po paru latach wracam do Linuksa i zastaję pierwszy problem. Otóż chciałem na google drive/onedrive czy też dropbox - w każdym wypadku zastałem ten sam problem wrzucić plik 400mb i okazało się, że mam strasznie niski upload, tzn okolo 9kb/s. Żona na drugim laptopie z Win 8.1 nie ma tego problemu a ja także jeszcze tydzień temu na Win nie spotkałem się z czymś takim. Jakieś porady?
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: Niski upload, download OK
Jaka wersja Ubuntu?
Jaki rodzaj połączenia z Internetem?
Jaka karta sieciowa?
Jak wysyłasz pliki?
Jaki rodzaj połączenia z Internetem?
Jaka karta sieciowa?
Jak wysyłasz pliki?
- Zarov
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Re: Niski upload, download OK
Problem można powiedzieć, że się rozwiązał.
Otóż dzisiaj nagle przestało widzieć kartę wifi i wszystko. Na livecd także już nie widział. Poszukałem i zainstalowałem ręcznie sterownik do Ralinka rt3290 i wszystko działa dobrze. Podejrzewam, że wcześniej uruchomił się nie ten sterownik i coś nie zgrywało się z kartą bo też często mi rozłączał połączenia i je gubił.
Temat do zamknięcia.
Otóż dzisiaj nagle przestało widzieć kartę wifi i wszystko. Na livecd także już nie widział. Poszukałem i zainstalowałem ręcznie sterownik do Ralinka rt3290 i wszystko działa dobrze. Podejrzewam, że wcześniej uruchomił się nie ten sterownik i coś nie zgrywało się z kartą bo też często mi rozłączał połączenia i je gubił.
Temat do zamknięcia.