Wyskakujący błąd systemu

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
mean
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Wyskakujący błąd systemu

Post autor: mean »

Siema od jakiegoś czasu wyskakuje mi błąd systemu Ubuntu z opcją wysłania raportu. Dzieje się od jakichś dwóch tygodni, ale nie codziennie tylko różnie czasem co 3 dni, a czasem 3 razy w ciągu jednego dnia. W sumie poza tym nie zauważyłem innych niedogodności, więc jakoś się nie przejąłem, ale kilka dni temu zauważyłem, że nie mogę normalnie włączyć katalogu Oprogramowanie Ubuntu tzn. w ogóle nie mogę go włączyć, bo po włączeniu odpala się okno ale tam gdzie powinny być napisy są 3 kropki i po 2 sekundach okno samo się wyłącza. Oprócz tego dzisiaj wi-fi po prostu się wyłączyło tzn. internet był ale komputer się nie mógł z nim połączyć, bo go nie odnajdywał.
I takie tylko pytanie czy to ma jakiś związek? aha i ten błąd zazwyczaj wyskakiwał po uruchomieniu systemu chociaż w trakcie też się zdarzało.
:pt36: :pt36: :pt36:
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: Wyskakujący błąd systemu

Post autor: mario_7 »

Gdy błąd wystąpi wykonaj polecenie dmesg w terminalu i jego wynik umieść na wklej.org i podaj link.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”