Witam
Wczoraj zainstalowałem Lubuntu 19.10. Zainstalowałem Wine do wersji 19.10 i pobrałem plik windowsowy "setup.exe"do instalacji.
Instalacja poprzez Wine i "nazwa programusetup.exe" przebiegła bez problemów. Program się zainstalował poprawnie, ale kiedy go odpalam pojawia mi się błąd MCI o następującej treści
"Wystąpił problem podczas inicjowania MCI. Spróbuj uruchomić ponownie Windowsa" i okazyjnie pojawia się komunikat "Wyczerpano pamięć", ale wtedy już nie można na nic kliknąć i program się zawiesza zupełnie.
i nie wyświetla instruktażowego filmu video z sytacją na drodze , reszta działa tzn przyciski nawigacyjne, ale zawsze kiedy ładują się filmiki z sytuacją na drodze, pojawia się ten błąd. Ponieważ użytkownik ma odpowiedzieć na pytanie związane z filmem, program w obecnym stanie jest bezużyteczny.
Kiedy wchodzę do folderów w jakich zainstalowany jest program, filmy wmv odtwarzają się bez problemu. Co muszę doinstalować żeby wszystko się normalnie uruchomiło? Program to Testy na prawo jazdy 2019 kat. ABCDT na Windows pobrany ze strony dobrych programów.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Błędy w programie prawo jazdy na Windows w Lubuntu 19.10
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Błędy w programie prawo jazdy na Windows w Lubuntu 19.10
Prawdopodobnie to kwestia jakichś kodeków dla Wine aby mógł wyświetlić format wmv. Poszukałbym pod tym kątem jakichś porad w internecie.
Jakieś stare porady (z 2015 roku), które znalazłem wspominają o instalacji wmp10 (lub wmp9) przez winetricks - ponoć może pomóc.
Jakieś stare porady (z 2015 roku), które znalazłem wspominają o instalacji wmp10 (lub wmp9) przez winetricks - ponoć może pomóc.