Cześć ludzie. Jestem zmieszany. Wszyscy (czyli ja lol) zwykle czekają na wydanie .1 dowolnego oprogramowania po znalezieniu i rozwiązaniu poprawek błędów i łatek, ale wygląda na to, że Ubuntu 20.04 ma już ludzi używających go jako swojego codziennego sterownika i kochających każdą jego część. Jako aktualny użytkownik 18.04, który czeka na wydanie pierwszej łatki lub poprawki, czy powinienem nadal czekać, czy też wszystkie te filmy z YouTube „Ubuntu 20.04 to najlepsza dystrybucja na świecie” mówią prawdę ?. Wygląda na to, że nowa aktualizacja gnoma rozwiązuje wszystkie problemy, które miałem ze środowiskiem, ale nie chcę przeskakiwać pistoletu.
Widziałem również, że gimp ma problemy z Pythonem3 jako domyślną wersją pyrhon3, czy ktoś zna jakieś inne oprogramowanie, które ma błędy lub problemy?
Zaktualizować już do Ubuntu 20.04?
-
- Wygnańcy
Zaktualizować już do Ubuntu 20.04?
Ostatnio zmieniony 09 sie 2020, 12:16 przez pratyekmeal6, łącznie zmieniany 1 raz.
- enedil
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: i3
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Zaktualizować już do Ubuntu 20.04?
Szczerze mówiąc, ciężko się odnieść do tego co piszesz, bo mało tutaj jest konkretów. Ja osobiście używam innej dystrybucji, ale jak zawsze, wszystko zależy od tego czego używasz. Na moim systemie (fedorze) domyślny jest Python 3 (od dłuższego czasu), ale pakiet gimp zależy od pakietu python2, więc może na Ubuntu też tak sobie z tym problemem poradzili.
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
~moderatorzy
~moderatorzy
- Foka0111
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Zaktualizować już do Ubuntu 20.04?
Na razie wszystko mi działa , aczkolwiek nie mogę importować maszyny wirtualnej w Virtuakbixie