Libreelec 9.2.4 - pomoc w dopisaniu wierszy

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
ShadowDefender
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: Cinnamon
Architektura: x86_64

Libreelec 9.2.4 - pomoc w dopisaniu wierszy

Post autor: ShadowDefender »

Cześć,

Mam problem ze swoim Libreelec a dokładnie z brakiem działającego pilota przez USB IR Recevier. Oprogramowanie postawione jest na mini PC-Zotac w wersji Generic. Chciałbym móc korzystać z nowej wersji 9.2.4 jednakże pilot nie współpracuję, ponieważ w systemie jest bug, rozwiązaniem jest edycja, dopisanie pewnych komend z linku :

https://www.realmtech.net/2020-04/zotac ... reelec-922

Niestety, jestem zielony w tych sprawach, kompletnie nie wiem o co w tym chodzi ? Jak dopisać te wiersze, w jaki sposób ? Czy ktoś łaskawy mógłby krok po kroku wyjaśnić jak to zrobić ? Podpowiem, że na laptopie korzystam z systemu Linux Mint 19 Cinnamon bazujący na ubuntu 20.04.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kobrawerde
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 22.04
Środowisko graficzne: Cinnamon
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Libreelec 9.2.4 - pomoc w dopisaniu wierszy

Post autor: kobrawerde »

Musisz połączyć się przes SSH ( lub przez Sambę w niektórych poczynaniach ) do swojego HTPC Zotac. Chyba na Windzie możesz użyć programu Putty na Linux-ie konsola i po kolei wykonywać polecenia kopiowania / rozpakowywania / wklejania pewnych danych do pliku ...chyba nie powinno to być aż tak trudne. Inną sprawą jest czy ten tuto-rial Ci zadziała poprawnie ?
np. jeśli twój Zotac w sieci lokalnej ma adres: 192.168.1.12 .... i login : adam

Kod: Zaznacz cały

ssh adam@192.168.1.12
podajesz hasło użytkownika adam ( czyli hasło w Libreelec ).Adres IP możesz znaleźć w ustawieniach informacyjnych LE albo skorzystać i przeskanować sieć programem Angry IP Scanner https://angryip.org/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”