Cześć, jestem nowym użytkownikiem ubuntu i mam pewien problem. Włączam film za pomocom VLC i nie widzę obrazu, za to sł←szę dźwięk.
W pasku stanu na gó©ze pojawiają się 3 kropeczki od VLC, po lewej na pasku też jest włączone VLC, dziœięk słyszę a obrazu brak, nie mogę włączyć programu tak, żeby on działał "na górze". Załączam srceen.
ps. ma screen po prawej stronie wygląda to tak jakby film leciał, wwygląda to jak obraz z tego filmu, ale go nie widzę...
VLC - nie widzę obrazu
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: VLC - nie widzę obrazu
Pisownia w poście - tragedia. Byłoby miło gdybyś poprawił...
Zaś co do problemu - może okno VLC jest gdzieś poza widzialnym obszarem jak w przypadku Thunderbirda w innym wątku - spróbuj tego: viewtopic.php?p=1044946#p1044946
Zaś co do problemu - może okno VLC jest gdzieś poza widzialnym obszarem jak w przypadku Thunderbirda w innym wątku - spróbuj tego: viewtopic.php?p=1044946#p1044946
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86_64
Re: VLC - nie widzę obrazu
A czy nie jes5t to przypadkiem kwestia parametru "Video output"? W preferencjach VLC można to zmienić, powinno być kilka opcji do wyboru. Być może ustawiona jest taka, która akurat w tym przypadku nie działa poprawnie.
Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane