mounting point for iPod

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
drakone
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Środowisko graficzne: GNOME

mounting point for iPod

Post autor: drakone »

Witam, Ostatnio naszło mnie na zabawę z iPodem (nie potrzebnie, bo wcześniej działał z Linuksem bez najmniejszego kłopotu). Co zrobiłem? Po włożeniu urządzenia do portu USB pojawia się na pulpicie ikonka, więc we właściwościach ustawiłem mount point na /media/ipod i ...
i się skomplikowało, teraz wogole go nie mountuje i dostaje tylko komunikat:

Kod: Zaznacz cały

mount_point cannot contain the following characters:
newline, G_DIR_SEPARATOR (usualy /)
Nie mam bladego pojęcia jak to zmienić. Wcześniej we wspomnianych właściwościach urządzenia było puste pole i wszystko smigało jak trzeba.

Jak ktoś ma jakiś pomysł proszę o pomoc. Wiem co zrobiłem nie tak, tylko problem, żeby to teraz odkręcić.
Pozdrawiam
D.
PS. Jeżeli to coś zmienia, to iPod to zwykły Shuffle 515mb.
keep it up
drakone
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10

Post autor: drakone »

al13n pisze:Radzę ci usunąć słowo "PROBLEM" z tematu bo ci go zablokują:
PRZECZYTAJ REGULAMIN, szczególnie §2.
Pozdrawiam.
Fakt, dzięki.
A co do kłopotu z iPodem to już sam dałem radę. Okazało się, że wystarczy go zamontować z lini poleceń i ikonka na pulpicie znowu się pokaże - i wtedy jest dostęp do właściwości.
Może się komuś przyda.

Pozdrawiam
A.
keep it up
Awatar użytkownika
topola
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Kontakt:

Odp: mounting point for iPod

Post autor: topola »

witam! mam taki sam problem, niestety nadal nie mogę zamontować woluminu:/ a zaczęłam się bawić, bo po ostatnim wrzucaniu muzyki (przez rythmbox, ok 3tyg temu) nie mogłam słuchać muzyki w trybie losowym. kilka dni temu podłączyłam mojego shuffle'a żeby wrzucić kilka nowych piosenek i okazało się że rythmbox nie znajduje żadnych piosenek na ipodzie, nie miałam czasu się bawić, więc dałam sobie spokój. spróbowałam znowu dziś i dalej nic, z kolei floola nie znajduje w ogóle ipoda. zaczęłam bawić się dalej no i aktualnie w ogóle nie mogę w ogóle uruchomić woluminu:( probowałam komendami i nic...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”