Witam
Uległem zachwytom nad 8.04 HH, a najbardziej skusiły mnie oświadczenia że w 8.04 HH Network manager po prostu działa. Może i działa ale irytuje mnie że po restarcie komputera muszę wchodzić w ręczną konfigurację gdzie wszystkie dane mojej sieci bezprzewodowej są ale hasło jest jakieś wydłużone - zakodowane?. Po wymianie hasła na prawidłowe połączenie pojawia się jakby nigdy nie było żadnego problemu.
Niby bzdura ale użytkownik podstawowy - czt. żona - ma to w nosie. Sieć ma być i już.
Na 7.10 po zainstalowaniu wicd było ok,
Sylwq
Network manager - gubi hasło
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Network manager - gubi hasło
To dlaczego go nie zainstalujesz na 8.04? xDsylwq pisze:Na 7.10 po zainstalowaniu wicd było ok,
Osobiście wyznaję wyższość Wicda nad network-managerem, który, jak każdy wie, kłamie, gubi hasła i jest niewygodny. Nawet jakby plotki jakoby na 8.04 NM działał poprawnie były prawdziwe, to bym go nie używał.
Pozdrawiam
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Architektura: x86
Tak też zrobiłem.Chociaż początkowo apt-get stwierdzał że nie może nic zainstalować. Może repozytoria nie były zaktualizowane? Nie wiem, ale już jest ok.
- przemm
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
Podepnę się - czy ktokolwiek wie jak wyleczyć NM z gubienia haseł?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
Niedawno instalowałem 8.04 na lapku i przez chwilę NM działał OK. Ale potem wyłączył mi wifi na amen i żadne klawisze ifconfigi i inne cuda nie dały rady przywrócić go do życia. Zainstalowałem wicd i wszystko działa. O łączeniu do sieci za pomocą jednego kliknięcia nie wspomnę...Bociu pisze: Osobiście wyznaję wyższość Wicda nad network-managerem, który, jak każdy wie, kłamie, gubi hasła i jest niewygodny. Nawet jakby plotki jakoby na 8.04 NM działał poprawnie były prawdziwe, to bym go nie używał.