(Kadu) Czy mozna zapisac historie do pliku?

Jak się dogadać?
robertdax
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Środowisko graficzne: GNOME

(Kadu) Czy mozna zapisac historie do pliku?

Post autor: robertdax »

Witam, mam maly problem. Czy mozna zrobic tak, zeby historia rozmow byla jednoczesnie zapisywana w jakims pliku? Chodzi o to, ze w domu kilka osob klika zjednego komputera i czesto trace historie swoich rozmow.Szukam rozwiazania, ktore nawet po wyczyszczeniu historii w Kadu pozwoli cieszyc sie nia w w osobnym pliku. Dzieki.
RoDaX
Registered Linux user #396779
patpi
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS

Odp: (Kadu) Czy mozna zapisac historie do pliku?

Post autor: patpi »

Tak sie nie da.

Rozwizaniem Twojego problemu jest ustawienie Profili w Gnome dla siostry/brata/etc i niech tam klikaja. A swoj profil calego Gnome zabezpiecz haslem. Po to to wymyslono i tak to najlepiej rozwiazac.

W Ubuntu zmiana na inny profil Gnome trwa 10 sekund (u gory na prawo ta nazwa uzytkownika)
Awatar użytkownika
desant87
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 10.04
Architektura: x86

Post autor: desant87 »

nie mogłem znaleźć nic na temat tego co chciałem sie dowiedzieć więc dopisuję się tutaj:

chciałbym opróznić historię rozmów w kadu, bo nie chcę by to ktoś dorwał z domowników, jak to zrobić w gg na windowsie wystarczyło ze klikałem na rozmówcę w archiwum i delete, a tutaj jakoś nie wiem
Wciąż się uczę, czasem jest ciężko, ale nie odpuszczę bo jest mi lepiej niż na windowsie :)
Awatar użytkownika
aga
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64

Post autor: aga »

chciałbym opróznić historię rozmów w kadu, bo nie chcę by to ktoś dorwał z domowników, jak to zrobić w gg na windowsie wystarczyło ze klikałem na rozmówcę w archiwum i delete, a tutaj jakoś nie wiem
klikasz PPM na danego delikwenta potem zarządzanie kontaktami i wyczyść historie

Jeśli chcesz oczyścić całą to wchodzisz do katalogu /.kadu/historia i zaznaczasz wszystko i usuń.
To są ukryte katalogi .
Jeśli masz problemy z ortografią, to zainstaluj słownik do przeglądarki.
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”