rhythmbox i brak gstreamer??

Grafika, film, dźwięk.
lukaszbandi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

rhythmbox i brak gstreamer??

Post autor: lukaszbandi »

Witam. Mam problem z rhythmboxem. Mam zainstalowane wszystkie gstreamer'y, jake tylko moza miec zainstalowane, z repozytoriow forum tez, a jak wlaczam rhythmboxa to po jakis 10 min wywala :

Kod: Zaznacz cały

Rhythmbox-Message: Missing plugin: gstreamer|0.10|rhythmbox-metadata|Dekoder application/x-rar|decoder-application/x-rar
nie odnaleziono żadnej aplikacji
Rhythmbox-Message: No installation candidate for missing plugins found.

Po czym wyskauje okienko, czy wyszukac odpowiedni kodek. Daje tak i nic nie znajduje.
Awatar użytkownika
Corzano
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Kontakt:

Odp: rhythmbox i brak gstreamer??

Post autor: Corzano »

Mam to samo, z tym że komunikat pokazuje się od razu przy próbie odtworzenia mp-trójki:
Rhythmbox-Message: Missing plugin: gstreamer|0.10|rhythmbox-metadata|Demuxer Znacznik APE|decoder-application/x-ape (ignoring)
Rhythmbox-Message: All missing plugins are blacklisted, doing nothing
Co ciekawe, dzieje się tak na koncie jednego użytkownika i koncie roota. Drugi użytkownik ma Rhthmboxa całkowicie poprawnie działającego.
Co robić? Nie wprowadzałem żadnych zmian w ustawieniach. Przestało działać "samo". :/

EDIT:
Mój problem jest już nieaktualny. Nie wiem jak to się stało, nie było żadnych aktualizacji, nie grzebałem w ustawieniach, ale Rhythmbox tak jak sam przestał działać, tak sam się naprawił. :shock:
www.brzezno.net - Brösen i dawne Brzeźno (strona i forum)
jurgen86
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS

Post autor: jurgen86 »

Może trochę nie ma temat ... Dużo lepszy niż Rhythmbox jest Audacious i znacznie lżejszy. Bardzo przypomina Winampa. Jest w repozytorium.
Awatar użytkownika
Corzano
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Kontakt:

Post autor: Corzano »

jurgen86 pisze:Dużo lepszy niż Rhythmbox jest Audacious
Czy Audacious obsługuje/ma scroblling? Jeśli nie - odpada.
www.brzezno.net - Brösen i dawne Brzeźno (strona i forum)
szczurmys
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: szczurmys »

sorrki za odświeżanie tematu, ale miałem niedawno taki sam problem ( co prawda z programem Exaile ) i nie mogłem znaleźć rozwiązania, no ale w końcu samemu udało mi się to naprawić :P, wpadł bym na to wcześniej, tylko że plik muzyczny w windowsie działał normalnie.
Po jakimś czasie doszedłem do wniosku że skoro plik ma mime application/x-rar to znaczy że to jest archiwum rar.
Zamieniłem rozszerzenie z mp3 ( zajmuje ok 8mb ) na rar i rozpakowałem. Teraz już plik działa normalnie ( zajmuje ok 5mb ) + dodatkowo mam jakieś pliki ( zajmują ok 3mb ) które usunąłem :).
Tylko trzeba na takie coś uważać bo jeszcze ktoś złośliwy kod w ten sposób może ukryć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”