ktora pozwala na odtwarzanie plikow *.cue w ktorych jest zapisane jak podzielic na liscie odtwarzania
plik mp3 do ktorego cue sie odnosi tak by zamiast np. calego albumy zapisanego jako jednen plik mp3 na liscie dzielo go na np 12 utworow, tak jak robi to foobar2000 po win.
troche zawile ale mam nadzieje ze zrozumaile
EDIT:
poniewaz nikt mi nie odpowiadal to sam zaczalem cos szperac i w prawdzie nie zanalazlem zadnego programu ani wtyczki. ale dowiedzialem sie ze mozna za pomoca programu CDemu emulowac cue+mp3 jako plyte audio ktora sobie fajnie pozniej mozna odtwarzac. i tu sie pojawia problem. O ile do wersji 8.04 na lajcie mozna pobrac wszytkie wymagane paczki czyli
Kod: Zaznacz cały
cdemu-client
cdemu-daemon
gcdemu
image-analyzer
libmirage
vhba-module
o tyle do 7.10 niestety nie :/ i co teraz probowalem kompilowac recznie pliki ze stronki
http://sourceforge.net/project/showfile ... p_id=93175 ,a po wpisaniu przy kompilacji libmirage-1.1.0 po wpisaniu
./configure
wyskakuje:
Kod: Zaznacz cały
checking for glib... configure: error: Package requirements (glib-2.0 >= 2.6) were not met:
No package 'glib-2.0' found
Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.
zroumialem to ze nie ma w systemie paczki o nazwie glib-2.0 (nie wiem czy slusznie??)
daje sobie pieknie ladnie sudo aptitude install glib-2.0
a tu nie nic nie znajduje i co zrobic z tym fantem??
mam respozytoria spisane z viewtopic.php?p=444387
pomozcie mi to skompilowac albo jak ktos znajdzie gotowe paczki lub link do rezpozytoriow by wbic dla wersji 7.10 to byl bym mega wdzieczny