Rozmiar okna Firefox'a przy starcie.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
Rozmiar okna Firefox'a przy starcie.
Nie znalazlem na forum ani w googlach, wiec pisze. Odkad pamietam, zawsze po wylaczeniu firefox'a zapamietywal ostatni rozmiar okna i przy wlaczeniu powracal do ostatnich ustawien. Zas teraz w Kubuntu, ile razy powieksze i wylacze firefoxa, otwiera mi sie on w zmniejszonym oknie, gdzie widac kawalek pulpitu
W ustawieniach programu nic nie znalazlem. Co zrobic zeby otwieral sie w full oknie?

- galvay
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Odp: Rozmiar okna Firefox'a przy starcie.
U mnie działa takie coś. Powiększ okno, ale nie za pomocą przycisku 'maksymalizuj', tylko rozciągając okno aż do pożądanej wielkości.
Jeśli jednak to nie zadziała, to w kliknij na ikonkę fx w lewym górnym rogu (na tym pasku, co jest na nim też minimalizacja itp.), następnie:
zaawansowane-> dodatkowe ustawienia okna -> geometria -> maksymalizuj poziomo i maksymalizuj pionowo
Jeśli jednak to nie zadziała, to w kliknij na ikonkę fx w lewym górnym rogu (na tym pasku, co jest na nim też minimalizacja itp.), następnie:
zaawansowane-> dodatkowe ustawienia okna -> geometria -> maksymalizuj poziomo i maksymalizuj pionowo
Jak liczbę liter w moim nicku pomnożysz przez 111, to wyjdzie złowroga liczba 666. To nie może być przypadek 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
To z geometria dziala, dzieki. Jeszcze jedno, jak zmienic slownik firefox'a z ang na pol, bo ciagle podkresla mi wszystkie polskie slowa na czerwono =/
//galvay: Prawym na pole, gdzie można pisać -> języki. Coś za dobry dzisiaj jestem. Na przyszłość pamiętaj, że jeden temat = jeden problem.
//symbol: Ok, dzieki, na przyszlosc bede pamietal.
//galvay: Prawym na pole, gdzie można pisać -> języki. Coś za dobry dzisiaj jestem. Na przyszłość pamiętaj, że jeden temat = jeden problem.
//symbol: Ok, dzieki, na przyszlosc bede pamietal.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
a co, jeśli otwiera się okno większe, niż zmaksymalizowane - tak, że pasek główny z ikonką fx jest niedostępny?