Rozmiar okna Firefox'a przy starcie.

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
symbol
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Kontakt:

Rozmiar okna Firefox'a przy starcie.

Post autor: symbol »

Nie znalazlem na forum ani w googlach, wiec pisze. Odkad pamietam, zawsze po wylaczeniu firefox'a zapamietywal ostatni rozmiar okna i przy wlaczeniu powracal do ostatnich ustawien. Zas teraz w Kubuntu, ile razy powieksze i wylacze firefoxa, otwiera mi sie on w zmniejszonym oknie, gdzie widac kawalek pulpitu :evil: W ustawieniach programu nic nie znalazlem. Co zrobic zeby otwieral sie w full oknie?
Awatar użytkownika
galvay
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Odp: Rozmiar okna Firefox'a przy starcie.

Post autor: galvay »

U mnie działa takie coś. Powiększ okno, ale nie za pomocą przycisku 'maksymalizuj', tylko rozciągając okno aż do pożądanej wielkości.
Jeśli jednak to nie zadziała, to w kliknij na ikonkę fx w lewym górnym rogu (na tym pasku, co jest na nim też minimalizacja itp.), następnie:
zaawansowane-> dodatkowe ustawienia okna -> geometria -> maksymalizuj poziomo i maksymalizuj pionowo
Jak liczbę liter w moim nicku pomnożysz przez 111, to wyjdzie złowroga liczba 666. To nie może być przypadek :twisted:
symbol
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Kontakt:

Post autor: symbol »

To z geometria dziala, dzieki. Jeszcze jedno, jak zmienic slownik firefox'a z ang na pol, bo ciagle podkresla mi wszystkie polskie slowa na czerwono =/
//galvay: Prawym na pole, gdzie można pisać -> języki. Coś za dobry dzisiaj jestem. Na przyszłość pamiętaj, że jeden temat = jeden problem.

//symbol: Ok, dzieki, na przyszlosc bede pamietal.
comar
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: comar »

a co, jeśli otwiera się okno większe, niż zmaksymalizowane - tak, że pasek główny z ikonką fx jest niedostępny?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”