Konfiguracja Deluge - ilość połączeń, szybkość wysyłania, pobierania itp
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Konfiguracja Deluge - ilość połączeń, szybkość wysyłania, pobierania itp
Witam
Dzisiaj zainstalowałem najnowszą wersję Deluge i bardzo wolno ściąga pliki. W poprzednich wersjach można było automatycznie ustawić ilość połączeń, szybkość wysyłania itp. dzięki "gotowcom", a w najnowszej wersji tego nie ma, więc pytanie do Was - jakie macie parametry u siebie w programach? Ja mam 512 i nie mam pojęcia jak mam w swoim Deluge wszystko poustawiać.
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź
Dzisiaj zainstalowałem najnowszą wersję Deluge i bardzo wolno ściąga pliki. W poprzednich wersjach można było automatycznie ustawić ilość połączeń, szybkość wysyłania itp. dzięki "gotowcom", a w najnowszej wersji tego nie ma, więc pytanie do Was - jakie macie parametry u siebie w programach? Ja mam 512 i nie mam pojęcia jak mam w swoim Deluge wszystko poustawiać.
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Odp: Konfiguracja Deluge - ilość połączeń, szybkość wysyłania, pobierania itp
Spróbuj może według tego: http://infinite-source.de/az/az-calc_pl.html
Jeśli nie zadziała, sprawdź, używając innego klienta BitTorrent. Może aktualna wersja Deluge ma jakiś błąd (osobiście używam Transmission).
Poza tym, podaj, jakiego rodzaju połączenie z Internetem wykorzystujesz -- czy masz zewnętrzne IP, jak skonfigurowałeś router (jeśli go masz), itepe, itede
Jeśli nie zadziała, sprawdź, używając innego klienta BitTorrent. Może aktualna wersja Deluge ma jakiś błąd (osobiście używam Transmission).
Poza tym, podaj, jakiego rodzaju połączenie z Internetem wykorzystujesz -- czy masz zewnętrzne IP, jak skonfigurowałeś router (jeśli go masz), itepe, itede

I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Kontakt:
Nowe wersje Deluge są IMO słabsze od starszych. Polecam downgrade do tych sprzed RC 

-
- Sędziwy Jeż
Wróciłem do starszej wersji i śmiga jak burza. Ten nowy Deluge jest rzeczywiście słabiutki, jak uschnięty patyk 

- cyberspace1221
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
Witam.
Ja z pytankiem jak wrócić do wcześniejszej wersji deluge (używam Hardy)
Z góry dziękuje za pomoc.
Ja z pytankiem jak wrócić do wcześniejszej wersji deluge (używam Hardy)
Z góry dziękuje za pomoc.
Nowy deluge sciąga tak samo szybko, wystarczy go dobrze ustawić.
- swistakmc
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
no to powiedz cos o swoich ustawieniach... ja kombinowalem w te i we wte i nie ma bata stare deluge chodzilo szybciej!!!
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Mi ściąga dobrze, ale może mam farta
Jak by ktoś chciał zainstalować starszą wersje deluge to po prostu ściąga sobie z http://download.deluge-torrent.org/ubuntu/hardy/ wersję którą chce i ją instaluje (choćby przez sudo dpkg -i pakiet.deb). Jeśli graficznie to trzeba pierw usunąć starszą wersje.
EDIT
Z tego co widzę na forum deluge to dużo osób tak uważa więc jestem wyjątkiem. Zobaczymy jak to się rozwinie
EDIT:
z tego co wyczytałem podobno z 1.0 (które mam xD) nie mam tego problemu już. Może ktoś sprawdzić?
Jak by ktoś chciał zainstalować starszą wersje deluge to po prostu ściąga sobie z http://download.deluge-torrent.org/ubuntu/hardy/ wersję którą chce i ją instaluje (choćby przez sudo dpkg -i pakiet.deb). Jeśli graficznie to trzeba pierw usunąć starszą wersje.
EDIT
Z tego co widzę na forum deluge to dużo osób tak uważa więc jestem wyjątkiem. Zobaczymy jak to się rozwinie
EDIT:
z tego co wyczytałem podobno z 1.0 (które mam xD) nie mam tego problemu już. Może ktoś sprawdzić?
- swistakmc
- Wygnańcy
- Kontakt:
na 100% objaw nie jest zmyślony.
jak sciagam sezon Friendsów (4GB) to na nowym deluge idzie 15kb/s a na starym deluge 300kb/s
powtarzalność doświadczenia 100%. Czy ktos wie gdzie moze lezec przyczyna??
jak sciagam sezon Friendsów (4GB) to na nowym deluge idzie 15kb/s a na starym deluge 300kb/s
powtarzalność doświadczenia 100%. Czy ktos wie gdzie moze lezec przyczyna??
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
A "stara" wersja, na której wszystko jest ok, jaki ma numer?
- Perez71
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Synaptic "poleca" 0.5.8.9. Próbowałem 1.0.0-1 i rzeczywiście niedopracowany i jakby "cięższy"...
- bodzioboss
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 17.10
- Środowisko graficzne: Xfce
Przesiadłem sie z 5.9.3 na najnowszy - niestety jeszcze to niejest to co było - może za dużo ustawień, które samemu trzeba "opracować" - powróciłem na starsza wersje i wszystko "az furczy"
- swistakmc
- Wygnańcy
- Kontakt:
5.93 nie jest najnowszy. Najnowsza jest 1.0 i jest naprawde do kitu
Polecam najprostszą metodę na deluge. Odinstalowujemy wersje 1.0.0.1, instalujemy starszą z synaptica, bo tylko taka tam jest. Konfigurujemy wedle swoich dawnych ustawień. Spisujemy liczbę połączeń wychodzących itp. Instalujemy najnowszego deluge i wprowadzamy nasze dane. Reszte zostawiamy bez zmian. Tak zrobiłem i działa bez problemu 

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Czy ktoś wie co zrobić, żeby deluge uruchamiał się z ostatnio zapisanymi ustawieniami? Teraz jak go włączę to:
- maksymalna szybkość wysyłania jest ustawiona na 1 KiB/s
- maksymalna ilość połączeń wychodzących jest ustawiona na 0
Kilkukrotne próby zmian nie przyniosły żadnego efektu.
EDIT: Wyłączenie i włączenie wtyczki pomogło rozwiązać problem zawarty w pierwszym myślniku.
- maksymalna szybkość wysyłania jest ustawiona na 1 KiB/s
- maksymalna ilość połączeń wychodzących jest ustawiona na 0
Kilkukrotne próby zmian nie przyniosły żadnego efektu.
EDIT: Wyłączenie i włączenie wtyczki pomogło rozwiązać problem zawarty w pierwszym myślniku.
Zapraszam do słuchania audycji Astrolog na antenie Radia Aktywnego w środy od 20 do 21. Link do forum w moim profilu: www.forum.radioastrolog.pl
-
- Piegowaty Guziec
Witam
Jestem świerzakiem jeśli chodzi o Ubuntu. Prosze o pomoc z konfiguracją Deluge. Czy ktoś mi może powiedziec jak krok po kroku odinstalować najnowszą wersję Deluge i zainstalować np. Deluge 0.5.8.9. Z góry diżkuję za podpowiedź.
Jestem świerzakiem jeśli chodzi o Ubuntu. Prosze o pomoc z konfiguracją Deluge. Czy ktoś mi może powiedziec jak krok po kroku odinstalować najnowszą wersję Deluge i zainstalować np. Deluge 0.5.8.9. Z góry diżkuję za podpowiedź.
- swistakmc
- Wygnańcy
- Kontakt:
juz poprawili ten błąd najnowsze Deluge śmiga aż miło... A na windowsie Ci szybciej chodziło?? Bo jesli nie to moze masz przekierowania portów na routerze zle ustawione??
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
Mam deluge wersja 1.2.0.1 i nie wiem jak ustawić porty routera TP Link TD 8901G dla deluge.W windowsie posłużyłem się Simple port Forwarding i ustawił porty dla uTorrent .Tutaj nie mogę sobie poradzić.wciąż mam informację o braku połaczeń przychodzących.Podejrzewam.że router blokuje lub namieszałem w ustawieniach deluge.rędkości pobierania są na 20-30%i jak uruchomię program to net po chwili siada.Nie wiem może spróbować inną wersję.Może ktoś miał podobny probłem.swistakmc pisze:juz poprawili ten błąd najnowsze Deluge śmiga aż miło... A na windowsie Ci szybciej chodziło?? Bo jesli nie to moze masz przekierowania portów na routerze zle ustawione??
pozdro-Włodzimierz
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
witam, mam ubuntu i Deluge 1.1.9 i 25megowe łącze na windzie miałem 2 megabity a na deluge 400 KiBs, możecie mi pomóc z konfiguracją?
pzdr
pzdr
- kris55
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
Mam Deluge 1.2.3 Core Version: 1.2.3 libtorrent version: 0.14.10.0 i mimo długiego uzywania Deluge nie zauważyłem żadnych kłopotów, zawsze ściąga mi OK, czyli szybko. Mam router Dlinka. We wszystkich wersjach jakich uzywałem miałem i mam ustawienia standardowe. Sieć bittorent to nie jest stałe połaczenie, jak np. ftp, tutaj może byc w danej chwili 100 sedów a za chwile 20 i normalne jest ze raz idzie szybko a raz wolniej, taki urok sieci.