Witam!
Poszukuję programu, który by posiadał podobne opcje jak Ulead VideoStudio 11 . Znalazłem program taki jak KINO ale nie bardzo mi odpowiada...
Chodzi o to, żeby program posiadał mniej więcej podobne efekty jak UVS. Nie chodzi mi o samą edycje filmow, ponieważ składam różnego rodzaju klipy (zdjęcia + filmy+napisy + efekty specjalne (przejścia, przybliźenia fotek itd.)).
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś coś takiego znał na Ubuntu.
Ulead VideoStudio 11 na Ubuntu
- fatino
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Odp: Ulead VideoStudio 11 na Ubuntu
Właśnie ja też mam problem. Nie moge znaleźć odpowiedniego ale spróbuj openmoviemaker i avidemux. Ale nie wiem czy Ci przypasuje.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
może kdnenlive?
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
MainActor

Niestetyprogram nie jest już oficjalnie wspierany, ale ostatnia wersje mozesz ściągnąć stąd: http://rapidshare.com/files/140892269/m ... 6.deb.html Jest to wersja demo, dodaje znak wodny do każdego filmu... wymaga podania klucza, co prawda nie jest trudno go znaleźć w google, to jednak nie popieram tego typu działań.

Bardzo dobre narzędzie przeznaczone do edycji i montażu filmów. Program oferuje szereg niezbędnych funkcji w tym pracę na wielu ścieżkach audio i wideo, podgląd aktualnie wprowadzanych zmian itp. Za pomocą gotowych filtrów użytkownik może bez problemu osiągnąć szereg dość trudnych do uzyskania efektów, w tym Bluescreen (najczęściej stosowany w TV podczas prezentacji pogody) polegający na zamianie tła o jednolitym kolorze na dowolny obraz. Wśród wielu filtrów i gotowych efektów audio/wideo na uwagę zasługuje również funkcja spowalniania wyświetlanego obrazu. / dobreprogramy.pl /

Niestetyprogram nie jest już oficjalnie wspierany, ale ostatnia wersje mozesz ściągnąć stąd: http://rapidshare.com/files/140892269/m ... 6.deb.html Jest to wersja demo, dodaje znak wodny do każdego filmu... wymaga podania klucza, co prawda nie jest trudno go znaleźć w google, to jednak nie popieram tego typu działań.