Rozmazany ekran po świeżej instalacji
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86_64
Rozmazany ekran po świeżej instalacji
Witam!
Kupiłem sobie Asus Pundit, jako ze to drugi komp postanowilem zainstalowac na nim xubuntu najnowsze, bo na głownym kompie mam archa. Przy instalacji zadnych problemow, wszystko poszlo gladko, odpalam system po instalacji patrze a tu wszystko rozmazane , normalnie jakby ktos rozmagnesował monitor, migocze nic nie widac, oprocz niebiesko białbych zarysów desktopu, wiec na oslep wpisalem login i haslo myslac ze zalogowanie do systemu cos pomoze, ale niestety w systemie tak samo, zeby wyjsc musialem resetowac kompa, nie wiem czego to winna, zinegrowanej grafiki ? (ati x1250) czegos innego ? Jakie macie propozycje ? Przetestowałem przed chwilą live cd navyn osa i knopixa i smigają, dodam że zainstalowałem 64bit wersje Xubuntu 8.04.
Kupiłem sobie Asus Pundit, jako ze to drugi komp postanowilem zainstalowac na nim xubuntu najnowsze, bo na głownym kompie mam archa. Przy instalacji zadnych problemow, wszystko poszlo gladko, odpalam system po instalacji patrze a tu wszystko rozmazane , normalnie jakby ktos rozmagnesował monitor, migocze nic nie widac, oprocz niebiesko białbych zarysów desktopu, wiec na oslep wpisalem login i haslo myslac ze zalogowanie do systemu cos pomoze, ale niestety w systemie tak samo, zeby wyjsc musialem resetowac kompa, nie wiem czego to winna, zinegrowanej grafiki ? (ati x1250) czegos innego ? Jakie macie propozycje ? Przetestowałem przed chwilą live cd navyn osa i knopixa i smigają, dodam że zainstalowałem 64bit wersje Xubuntu 8.04.
- aga
- Przyjaciel
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Rozmazany ekran po świeżej instalacji
Sterowniki zainstalowałeś?
Jeśli masz problemy z ortografią, to zainstaluj słownik do przeglądarki.
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
-
- Piegowaty Guziec
Umiesz czytać ? Ja nawet nie widze kursora myszki a tym bardziej co pisze, nie moge nawet wywolac konsoli, kompa wylaczam na oslep to jakim cudem mialbym sterowniki zainstalowac ?
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
martin, spokój w głowie, porządek ma być!
Ctrl+ Alt + F1 - już masz terminal
Ctrl+ Alt + F1 - już masz terminal
-
- Piegowaty Guziec
Ostatecznie wyszlo tak że zainstalowalem sobie archa, 2h konfigracji i teraz wszystko smiga, mam co lubie, jak nie to pacman i po sprawie, przynajniej nie musze sie meczyc zeby to xubuntu dzialalo jak powinno.