Ciągłe pisanie znaków na konsoli

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Awatar użytkownika
ka_o_3991
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Ciągłe pisanie znaków na konsoli

Post autor: ka_o_3991 »

Witam :)
Mam ten problem od dawna, ale dopiero teraz zaczął mi przeszkadzać :P Otóż na konsoli (nie wirtualnej tylko prawdziwej, pod Ctrl + Alt + F... ) cały czas wypisują mi się znaki "^@", tak jakby był wciśnięty jakiś klawisz. Ale nie jest, bo pod X'ami wszystko w najlepszym porządku :) Jest to o tyle uciążliwe, że nie można się nawet zalogować bez GDMa - a muszę to uczynić, żeby zainstalować stery do grafiki pod Interpidem... Spotkał się kiedyś ktoś z czymś takim? Co może być przyczyną?

EDIT:
Wyczaiłem, że powoduje to wciśnięty klawisz "XF68AudioRecord" :huh: ale na klawiaturze nic nie wciśnięte, bo AP by to sygnalizował (bezprzewodową mam).
Ale nie wiem co dalej - pomoże ktoś?
Awatar użytkownika
grymberg
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Odp: Ciągłe pisanie znaków na konsoli

Post autor: grymberg »

w takim razie na początek zastanów się nad prawidłową instalacją i konfiguracją bezprzewodowej klawiatury. Tutaj może być szkopuł
Obrazek
Zapraszam do wsparcia akcji:
Temat rozwiązany -> dodajemy [solved]
Awatar użytkownika
ka_o_3991
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Odp: Ciągłe pisanie znaków na konsoli

Post autor: ka_o_3991 »

Klawiatura od ~3 lat działa dobrze, podpięta do innych kompów (XP, debian, Vista, slackware) działa bardzo dobrze. zresztą co tu konfigurować - zawsze wystarczało podpiąć i działać ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”