Jestem nowy na forum więc przepraszam jeśli ten post umieściłem nie w tym dziale co trzeba.
Proszę Was o pomoc w związku z moim laptopem firmy Packard Bell model Easy Note ALP Ajax C2
Laptop ten posiada klawiaturę numeryczną i to właśnie jej dotyczy mój problem.
Otóż wczoraj zainstalowałem sobie na moim komputerze ubuntu wersję 8.04 (wcześniej też miałem Ubuntu , a oprócz tego widowsa viste, ale do rzeczy...) Od momentu reinstalacji klawiatura ta nie chce działać pomimo wciśniętego klawisza Num Lock. Dziwne jest również to, że klawisze numeryczne przestają działać po załadowaniu systemu, tzn. Kiedy wyloguje się z ubuntu i chcem się ponownie zalogować...podać login i hasło to wtedy klawisze te działają, później natomiast dzieję się jeszcze bardziej dziwna rzecz....mianowicie kiedy nacisne klawisz np. "1" lub "4" to kursor myszy przesuwa mi sie w lewo, a kiedy nacisne "3" bądź "6" kursor leci w prawo, "7" do góry itd. Przekopałem już chyba cały internet ale w dalszym ciągu nie wiem co może być przyczyną takiego zachowania dlatego prosiłbym Was o pomoc
PS. Jak już wspominałem jestem nowy na forum więc niebardzo orientuje się jeszcze w jego strukturze. Dlatego prosiłbym o pzesunięcie postu, jeśli jest nie tu gdzie powinien, a nie o jego zamykanie

Z góry dziękuje za pomoc.