Ubuntu na AMILO Pi2550 - dziwne zachowanie

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
ALTERSAPER
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Ubuntu na AMILO Pi2550 - dziwne zachowanie

Post autor: ALTERSAPER »

Witam serdecznie.
Jestem "świeży" w ubuntu, więc proszę o wyrozumiałość. Zainstalowałem na nowym laptopie (FSC Amilo Pi2550 3GB RAM T8100) ubuntu 8.04 z płytki. Już podczas instalacji dziwnie się się zachowywał, mianowicie po bezczynności (brak ruchu myszki, brak naciśnięć klawiszy) system jakby zamierał, stopował. Po ruszeniu myszką działał dalej. Po zainstalowaniu niby wszystko działało, zrobiłem upgrade i znów w czasie bezczynności pasek postępu zatrzymywał się, ruszyłem myszką wracało do normy.
W czasie startowania systemu pasek postępu czasem zatrzymywał się, Enter pomagał.
Również nastąpiło raz zablokowanie, nie działała klawiatura, mysz i co dziwne mrugała dioda od Caps Lock-a. Co to może być?
System działa stabilnie, ale te zwiechy są denerwujące, poganianie Enterem również.
tsc
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Ubuntu na AMILO Pi2550 - dziwne zachowanie

Post autor: tsc »

Kolego moge Ci tylko powiedizec ze mialem ten sam problem na Compalu FL92 i nadal nie wiem co jest przyczyna tego zjawiska... Przesiadlem sie na kubuntu i jak narazie nie zauwazylem czegos takiego
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”