Formula1 live timing na Ubuntu

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Awatar użytkownika
HL_Piotr
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Formula1 live timing na Ubuntu

Post autor: HL_Piotr »

Witam,

Od niedawna mierzę się z systemem Ubuntu więc mam nadzieje że moje pytanie nie okaże się zbyt banalne. Moja znajomość tego systemu jak i każdego innego systemu linuxowego jest dosyć słaba dlatego proszę o wyrozumiałą odpowiedź.

Na stronach formuły 1 jest usługa Live Timing pozwalający odczytywać wyniki w czasie wyścigu.

nie wiem dlaczego ale korzystając z firefoxa wersja 3.0.3 i java "1.6.0_07" usługa startuje niemiłosiernie długo odpali się w końcu jednak najpierw przeglądarka cała szarzeje (coś w stylu brak odpowiedzi) na ok 2 minut i potem się odpala i działa ok jednak czasami zdarza się że połączenie nie następuje. Na 2 komputerze gdzie posiadam xp wszystko śmiga i nie ma z tym takich problemów mimo iż korzystam z tej samej przeglądarki i javy (jak można mówić że firefox pod wide to to samo co pod linuxa), dla porównania różnego rodzaju chaty korzystające z javy działają bez problemu.

Problemy z tą usługą skłoniły mnie do szukania alternatywy i udało mi się odnaleźć nawet ciekawe rozwiązanie live-f1

ftp://ftp.netsplit.com/pub/live-f1/0.2/

W trybie tekstowym odpala konsole która podaje czasy na żywo (nawet przez putty można z tego korzystać jak się jest na uczelni)

Te problemy skłoniły mnie do zadania wam 2 pytań:
1. Dlaczego na Firefoxie ta usługa odpala się tak stosunkowo wolno? (czy macie podobne problemy?)
2. Czy istnieje podobna alternatywa jak live-f1 0.2 ale w trybie graficznym ?
yantar
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce

Odp: Formula1 live timing na Ubuntu

Post autor: yantar »

Na Operze kiedys tez sie to za szybko nie chcialo zaladowac, teraz jest znacznie lepiej. Mozesz jeszcze probowac sie laczyc dluzsza chwile przed wyscigiem czy kwalifikacjami bo o pelnej godzinie to jest szturm na serwer ;]
"Internet bez Opery to chaos"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”