Witam,
Od niedawna mierzę się z systemem Ubuntu więc mam nadzieje że moje pytanie nie okaże się zbyt banalne. Moja znajomość tego systemu jak i każdego innego systemu linuxowego jest dosyć słaba dlatego proszę o wyrozumiałą odpowiedź.
Na stronach formuły 1 jest usługa Live Timing pozwalający odczytywać wyniki w czasie wyścigu.
nie wiem dlaczego ale korzystając z firefoxa wersja 3.0.3 i java "1.6.0_07" usługa startuje niemiłosiernie długo odpali się w końcu jednak najpierw przeglądarka cała szarzeje (coś w stylu brak odpowiedzi) na ok 2 minut i potem się odpala i działa ok jednak czasami zdarza się że połączenie nie następuje. Na 2 komputerze gdzie posiadam xp wszystko śmiga i nie ma z tym takich problemów mimo iż korzystam z tej samej przeglądarki i javy (jak można mówić że firefox pod wide to to samo co pod linuxa), dla porównania różnego rodzaju chaty korzystające z javy działają bez problemu.
Problemy z tą usługą skłoniły mnie do szukania alternatywy i udało mi się odnaleźć nawet ciekawe rozwiązanie live-f1
ftp://ftp.netsplit.com/pub/live-f1/0.2/
W trybie tekstowym odpala konsole która podaje czasy na żywo (nawet przez putty można z tego korzystać jak się jest na uczelni)
Te problemy skłoniły mnie do zadania wam 2 pytań:
1. Dlaczego na Firefoxie ta usługa odpala się tak stosunkowo wolno? (czy macie podobne problemy?)
2. Czy istnieje podobna alternatywa jak live-f1 0.2 ale w trybie graficznym ?
Formula1 live timing na Ubuntu
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
Odp: Formula1 live timing na Ubuntu
Na Operze kiedys tez sie to za szybko nie chcialo zaladowac, teraz jest znacznie lepiej. Mozesz jeszcze probowac sie laczyc dluzsza chwile przed wyscigiem czy kwalifikacjami bo o pelnej godzinie to jest szturm na serwer ;]
"Internet bez Opery to chaos"