jak rada na ciekawskiego admina ?

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
ko_lin
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

jak rada na ciekawskiego admina ?

Post autor: ko_lin »

witam @ll :)

mam pytanie ,czy jest sposób na sprawdzenie czy administrator sieci podglada użytkowników ?
pytam ,ponieważ miałem małe ścięcie z usługodawcą a potem przestał mi "przypadkiem" chodzić internet ...

dziekuje za odpowiedź i pozdrawiam
Awatar użytkownika
balcerek76
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Kontakt:

Odp: jak rada na ciekawskiego admina ?

Post autor: balcerek76 »

Sam jestem administratorem sieci w państwowej "firmie" i poto jest admin żeby kontrolował użytkowników. Ponieważ admin zna Twój Mac adres oraz IP więc się raczej przed nim nie ukryjesz.....:twisted: popatrzeć po jakich stronach "szwęda" sie użytkownik, jakie pakiety wysyła......poezja:razz::-D
Awatar użytkownika
el.pescado
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: jak rada na ciekawskiego admina ?

Post autor: el.pescado »

czy jest sposób na sprawdzenie czy administrator sieci podglada użytkowników ?
Ciężko sprawdzić, czy ktoś podsłyuchuje, jedyne co przychodzi mi do głowy to wysyłać pakiety o treści "mój admin jest gópi" - jak admin przyjdzie i da w zęby to znaczy że podsłuchuje;)

Jest za to kilka sposobów na obronę: Tor, używanie szyfrowanych połączeń (nie tylko w przeglądarce, w każdym programie korzystającym z sieci (komunikatorze, klienicie poczty etc)).

EDIT:
znaczy że podsłuchuje
Heh, tak jak w tym kawale, w którym gościowi wszystko kojarzyło się z d*pą, tak forum (forumowi?) wszystko się kojarzy z jednym;) Miało być p o d s ł u c h u j e ;)
Sam jestem administratorem sieci w państwowej "firmie" i poto jest admin żeby kontrolował użytkowników.
Co innego admin w firmie, gdzie pracownicy są w konkretnym celu (nie, tym celem nie jest nasza klasa), a co innego admin w domu (wolność Tomku we własnym domku).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”