Czy virtualbox spowalnia ubuntu ? [solved]
Czy virtualbox spowalnia ubuntu ? [solved]
Czy virtualbox zainstalowany i w danym momencie nie używany spowalnia ubuntu ? Czy virtualbox spowalnia działanie uruchomionego w nim Windows'a ? Czy za pomocą virtualbox można grać na windzie w gry ?
- castor_troy
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Odp: Czy virtualbox spowalnia ubuntu ?
Jeżeli Virtualbox jest uruchomiony (bez względu, czy jest używany, czy nie) to zużywa przeznaczoną dla niego część zasobów.
Virtualbox przeznacza dla windowsa tylko tą część zasobów, którą sam mu wyznaczyłeś.
Sam w sobie zużywa zasoby Ubuntu.
Można, tylko z tego co mi wiadomo nie obsługuje akceleracji 3D. Mogę się mylić ponieważ nigdy nie grałem na nim. Poza tym od czasu jak przestałem go używać minęło dużo czasu.
Virtualbox przeznacza dla windowsa tylko tą część zasobów, którą sam mu wyznaczyłeś.
Sam w sobie zużywa zasoby Ubuntu.
Można, tylko z tego co mi wiadomo nie obsługuje akceleracji 3D. Mogę się mylić ponieważ nigdy nie grałem na nim. Poza tym od czasu jak przestałem go używać minęło dużo czasu.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Odp: Czy virtualbox spowalnia ubuntu ? [solved]
Szansę żeby pomłocić w virtalboksie są nikłe. Jeśli chcesz pograć pod linuchem zainteresuj się raczej cedegą, wine'm, lub crossover'em. Jeśli grasz sporo to jednak najlepszym rozwiązaniem będzie mała partycja z widowsem (wystarczy 4 GB na xp - gry możesz instalować w katalogu na /home).
Odp: Czy virtualbox spowalnia ubuntu ? [solved]
Mam zainstalowane te gry w które gram pod ubuntu, pytałem z ciekawości
Crossover i cedega odpada, już wine się szybciej rozwija no i jest darmowy