Czy virtualbox spowalnia ubuntu ? [solved]

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Aristarh

Czy virtualbox spowalnia ubuntu ? [solved]

Post autor: Aristarh »

Czy virtualbox zainstalowany i w danym momencie nie używany spowalnia ubuntu ? Czy virtualbox spowalnia działanie uruchomionego w nim Windows'a ? Czy za pomocą virtualbox można grać na windzie w gry ?
Awatar użytkownika
castor_troy
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Odp: Czy virtualbox spowalnia ubuntu ?

Post autor: castor_troy »

Jeżeli Virtualbox jest uruchomiony (bez względu, czy jest używany, czy nie) to zużywa przeznaczoną dla niego część zasobów.

Virtualbox przeznacza dla windowsa tylko tą część zasobów, którą sam mu wyznaczyłeś.
Sam w sobie zużywa zasoby Ubuntu.

Można, tylko z tego co mi wiadomo nie obsługuje akceleracji 3D. Mogę się mylić ponieważ nigdy nie grałem na nim. Poza tym od czasu jak przestałem go używać minęło dużo czasu.
bacior
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86

Odp: Czy virtualbox spowalnia ubuntu ? [solved]

Post autor: bacior »

Szansę żeby pomłocić w virtalboksie są nikłe. Jeśli chcesz pograć pod linuchem zainteresuj się raczej cedegą, wine'm, lub crossover'em. Jeśli grasz sporo to jednak najlepszym rozwiązaniem będzie mała partycja z widowsem (wystarczy 4 GB na xp - gry możesz instalować w katalogu na /home).
Aristarh

Odp: Czy virtualbox spowalnia ubuntu ? [solved]

Post autor: Aristarh »

Mam zainstalowane te gry w które gram pod ubuntu, pytałem z ciekawości :) Crossover i cedega odpada, już wine się szybciej rozwija no i jest darmowy :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”