Mikrofon w asus a8jc-h028

Grafika, film, dźwięk.
xan
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Mikrofon w asus a8jc-h028

Post autor: xan »

Witam serdecznie

Zainstalowałem sobie ostatnio ubuntu 8.10. Wszystko działa doskonale poza mikrofonem. Próbowałem już różnych ustawień, znalazłem nawet jedno w którym działał mikrofon ale nie było external amplifiliera, tak więc nie było też dźwięku. W poprzednich wersjach ubuntu wystarczyło pobawić się suwakami jednak teraz nic nie pomaga. Nie chciałbym wracać spowrotem do Hardy Herona, dlatego też proszę was o pomoc.

Moja karta to:

Kod: Zaznacz cały

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
Obecnie używam alsy 1.0.18 oraz jądra 2.6.27, na 1.0.17 był ten sam problem

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc

Może wie ktoś jak sprawdzić z jakiego zakresu mam wpisywac modele w modprobe bo sprawdzić wszystkie jest dość czasochłonne a i tak nie wiem czy na którymś z nich napewno będzie działać

Zmieniłem w modprobe.d/alsa-base na 6stack-dig i słychać w tle to co nagrywam poprzez mikrofon w rejestratorze dźwięku jednak bardzo cicho. Do tego słychać głośne szumy. Nie wiem jakie informacje mogłyby jeszcze pomóc w rozwiązaniu mojego problemu.

Pozdrawiam
Sławek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”