Ubuntu 8.10 i sterownik wi-fi na compal fl90
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Ubuntu 8.10 i sterownik wi-fi na compal fl90
Mam problem i nie wiem jak go rozwiazac, prawdopodobnie ostatnio zrobilem update jakis pakietow, dzis odpalam laptopa i wi-fi tak jakby nie dziala... laczy chwile, wola klucz WEP, gdy wpisuje to i tak sie nei laczy, chcac znowu wpisac w ASCII pokazuje mi dziwne symbole gdy zrobie podglad klucza, i ogolnie to tak jakbym mial zupelnie nowy sterownik do sieci, poniewaz wyglad ustawien znacznie sie zmienil, poradzicie cos? Jak przywrocic starsze sterowniki? Mam karte intela z tego co wiem. Prosze o szybka pomoc bo nie wytrzymuje jak widze ta viste... :[ Jacek.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: IceWM
- Kontakt:
Odp: Ubuntu 8.10 i sterownik wi-fi na compal fl90
Takie proste pytanie zadam - klucz WEP może być jako ASCII i HEX. To czasami trzeba ręcznie ustawić. Sprawdziłeś to ustawienie? Jak nie wiesz jakie powinno być to wypróbuj oba.
ZTwojego opisu nieco za mało wynika by podać jakieś ciekawsze rozwiązania.
ZTwojego opisu nieco za mało wynika by podać jakieś ciekawsze rozwiązania.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Ubuntu 8.10 i sterownik wi-fi na compal fl90
W tym problem, ze UBUNTU sam wola o ASCII i ja posiadam takie haslo wlasnie, a jak je wpisuje to czasami mnie laczy z siecia a czasami mi gubi ustawienia. Narazie prboelm nie wystepuje, nie wiem od czego to zalezy. Myslalem nad moim routerem, czy to nie jego wina. D-link di-524. Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam