Ubuntu 8.10 i sterownik wi-fi na compal fl90

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
neo17_2lo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Ubuntu 8.10 i sterownik wi-fi na compal fl90

Post autor: neo17_2lo »

Mam problem i nie wiem jak go rozwiazac, prawdopodobnie ostatnio zrobilem update jakis pakietow, dzis odpalam laptopa i wi-fi tak jakby nie dziala... laczy chwile, wola klucz WEP, gdy wpisuje to i tak sie nei laczy, chcac znowu wpisac w ASCII pokazuje mi dziwne symbole gdy zrobie podglad klucza, i ogolnie to tak jakbym mial zupelnie nowy sterownik do sieci, poniewaz wyglad ustawien znacznie sie zmienil, poradzicie cos? Jak przywrocic starsze sterowniki? Mam karte intela z tego co wiem. Prosze o szybka pomoc bo nie wytrzymuje jak widze ta viste... :[ Jacek.
genek72
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: IceWM
Kontakt:

Odp: Ubuntu 8.10 i sterownik wi-fi na compal fl90

Post autor: genek72 »

Takie proste pytanie zadam - klucz WEP może być jako ASCII i HEX. To czasami trzeba ręcznie ustawić. Sprawdziłeś to ustawienie? Jak nie wiesz jakie powinno być to wypróbuj oba.
ZTwojego opisu nieco za mało wynika by podać jakieś ciekawsze rozwiązania.
neo17_2lo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Ubuntu 8.10 i sterownik wi-fi na compal fl90

Post autor: neo17_2lo »

W tym problem, ze UBUNTU sam wola o ASCII i ja posiadam takie haslo wlasnie, a jak je wpisuje to czasami mnie laczy z siecia a czasami mi gubi ustawienia. Narazie prboelm nie wystepuje, nie wiem od czego to zalezy. Myslalem nad moim routerem, czy to nie jego wina. D-link di-524. Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”