Konfiguracja modemu iPlusa...
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Konfiguracja modemu iPlusa...
Witam wszystkich użytkowników Ubuntu...
Zainstalowałem dzisiaj najnowszą wersję Ubuntu (w końcu:))... Wszystko jest ok, poza tym, iż nie mogę zainstalować modemu iPlusa. Jest to Merlin XU870 3G. Poszperałem troszkę na forach (odwiedziłem też stronę producenta), ale nic to nie dało. Próbowałem też wpisywać kody w terminalu, ale bez rezultatu. Będę bardzo wdzięczny za opisanie sposobu konfiguracji modemu 'krok po kroku'. Sądzę, że przyda się to nie tylko mnie:) Wiem, że był już podobny wątek na forum, ale rozwinął się trochę w nieoczekiwanych dla mnie kierunkach:)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc...
Mariusz
Zainstalowałem dzisiaj najnowszą wersję Ubuntu (w końcu:))... Wszystko jest ok, poza tym, iż nie mogę zainstalować modemu iPlusa. Jest to Merlin XU870 3G. Poszperałem troszkę na forach (odwiedziłem też stronę producenta), ale nic to nie dało. Próbowałem też wpisywać kody w terminalu, ale bez rezultatu. Będę bardzo wdzięczny za opisanie sposobu konfiguracji modemu 'krok po kroku'. Sądzę, że przyda się to nie tylko mnie:) Wiem, że był już podobny wątek na forum, ale rozwinął się trochę w nieoczekiwanych dla mnie kierunkach:)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc...
Mariusz
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Odp: Konfiguracja modemu iPlusa...
Ubuntu 8.10 poprawnie wykrywa modemy 3G ,więc nie musisz niczego doinstalowywać.
Cała instalacje bezboleśnie jest przeprowadzana przez graficzny konfigurator. Wystarczy tylko uzupełnić go danymi:
Numer (number): *99#
APN: internet lub http://www.plusgsm.pl
DNS: 212.2.96.51 oraz drugi 212.2.96.52
I wszystko śmiga
Cała instalacje bezboleśnie jest przeprowadzana przez graficzny konfigurator. Wystarczy tylko uzupełnić go danymi:
I wszystko śmiga

-
- Piegowaty Guziec
ja mam modem huawei e800, tez probowalam wszystkich juz sposobow z forum i zadne nie dziala, ustawienia mam takie jak wskazano
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Architektura: x86
- Kontakt:
jeśli już wszystkiego próbowałaś, to czego oczekujesz?login22 pisze:tez probowalam wszystkich juz sposobow z forum i zadne nie dziala
[url=http://kalicki.it]http://kalicki.it[/url]
-
- Piegowaty Guziec
Niestety - tak nie jest... Robiłem tak, testowałem też inne sposoby - bezskutecznie...krzaczor93 pisze:Ubuntu 8.10 poprawnie wykrywa modemy 3G ,więc nie musisz niczego doinstalowywać.
I wszystko śmiga
Pozdrawiam...
Mariusz
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
Używałem pół roku Merlin XU870 z programem Global 3G i byłem zadowolony. Network Manager obsługuje tylko kilka prostych modemów, a Global 3G ze dwieście różnych. Pamietam, że kiedyś Merlin XU870 nie działał w Globalu na Mandrivie ale na pozostałych innych dystrybucjach jak Ubuntu, Debian, Suse działał. Nie wiem czy to zmieniono w nowej wersji
login22 twój E800 też jest w Globalu na liście urządzeń
login22 twój E800 też jest w Globalu na liście urządzeń
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
Mnie też nie działa iPlus Icon 255, na 9.04 działał 

- gramfan
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
@up to co ty miałeś za optiona<mam ten sam model i też z iplusa> ? u mnie drań na 9.04 nie działa na NM , dlatego wywaliłem NM HSOconnect działa bez problemu , Global 3G też....
Linux user number 488482 |
PC: AMD 64 X2 7750+ | GeForce 9600GT | 1GB GoodRam 800Mhz + 2GB GoodRam 800Mhz | MSI K9N6PGM2 | HDD Samsung 500GB
Laptop: Intel Core Duo T6600 | GeForce 310M | 4 GB RAM | HDD Samsung 500GB
Linux Mint 13 "Maya" Cinnamon
PC: AMD 64 X2 7750+ | GeForce 9600GT | 1GB GoodRam 800Mhz + 2GB GoodRam 800Mhz | MSI K9N6PGM2 | HDD Samsung 500GB
Laptop: Intel Core Duo T6600 | GeForce 310M | 4 GB RAM | HDD Samsung 500GB
Linux Mint 13 "Maya" Cinnamon