Witam,
jestem nowym użytkownikiem ubuntu i nie mogę znaleźć żadnego programu do obsługi polchatu. Słyszałem o amixie, ale jako że byłem dotychczas użytkownikiem windowsa, raczej nie byłbym w stanie od razu przeskoczyć na sam teks. Zapomniałbym dodać, korzystanie z przeglądarki za bardzo mnie nie bawi, ponieważ jestem opem w dwóch pokojach i przydałoby się troche więcej funkcji.
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Czarek
programy do obsługi polchatu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Odp: programy do obsługi polchatu
Amix w gruncie rzeczy bardzo latwy w obsludze. Wystarczy, zainstalowac ncurses i go 'zmejkowac'. Zeby nie wklepywac za kazdym razem parametrow wstarczy jednowierszowy skrypt.
Ew. mozesz sie bawic z emulowaniem iceq lub npcc. Slyszalem jeszcze o konsoli hamera do zostawiania sesji, ale nie wiem jak to dokladnie wyglada.
Jak nie mialem zrodel do amixa to emulowalem kci i wszyctko bylo fajnie.
Ew. mozesz sie bawic z emulowaniem iceq lub npcc. Slyszalem jeszcze o konsoli hamera do zostawiania sesji, ale nie wiem jak to dokladnie wyglada.
Jak nie mialem zrodel do amixa to emulowalem kci i wszyctko bylo fajnie.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: programy do obsługi polchatu
Dzięki za odpowiedź, emulować i jeden i drugi program próbowałem niestety bez skutku. Swoją drogą jestem nowym użytkownikiem ubuntu, bez żadnych wielkich doświadczeń jeśli chodzi o zmiany skryptów i tego typu sprawy, to dla mnie czarna magia. Czyli mimo chęci niewiele mi to pomogło
chyba że ktoś jeszcze wie coś na ten temat.
Proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam

Proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam