programy do obsługi polchatu

Jak się dogadać?
czarus
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

programy do obsługi polchatu

Post autor: czarus »

Witam,

jestem nowym użytkownikiem ubuntu i nie mogę znaleźć żadnego programu do obsługi polchatu. Słyszałem o amixie, ale jako że byłem dotychczas użytkownikiem windowsa, raczej nie byłbym w stanie od razu przeskoczyć na sam teks. Zapomniałbym dodać, korzystanie z przeglądarki za bardzo mnie nie bawi, ponieważ jestem opem w dwóch pokojach i przydałoby się troche więcej funkcji.
Pozdrawiam i proszę o pomoc

Czarek
Kuriozalny
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Odp: programy do obsługi polchatu

Post autor: Kuriozalny »

Amix w gruncie rzeczy bardzo latwy w obsludze. Wystarczy, zainstalowac ncurses i go 'zmejkowac'. Zeby nie wklepywac za kazdym razem parametrow wstarczy jednowierszowy skrypt.

Ew. mozesz sie bawic z emulowaniem iceq lub npcc. Slyszalem jeszcze o konsoli hamera do zostawiania sesji, ale nie wiem jak to dokladnie wyglada.
Jak nie mialem zrodel do amixa to emulowalem kci i wszyctko bylo fajnie.
czarus
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: programy do obsługi polchatu

Post autor: czarus »

Dzięki za odpowiedź, emulować i jeden i drugi program próbowałem niestety bez skutku. Swoją drogą jestem nowym użytkownikiem ubuntu, bez żadnych wielkich doświadczeń jeśli chodzi o zmiany skryptów i tego typu sprawy, to dla mnie czarna magia. Czyli mimo chęci niewiele mi to pomogło :( chyba że ktoś jeszcze wie coś na ten temat.
Proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”