Age of Empires 2 i Conquerors
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Age of Empires 2 i Conquerors
Czy komuś udało się uruchomić ?
Jesli tak prosze o skuteczny sposob, mi przy wlaczaniu przez Wine wywala czarny ekran i amen.
Mam wersje z Pirata (2xx mb rozpakowana ma 515) z obcietymi filmami i paroma glupotami.
Druga sprawa, czy ktos testowal tego hamachi dla Linuxa?
Jesli tak prosze o skuteczny sposob, mi przy wlaczaniu przez Wine wywala czarny ekran i amen.
Mam wersje z Pirata (2xx mb rozpakowana ma 515) z obcietymi filmami i paroma glupotami.
Druga sprawa, czy ktos testowal tego hamachi dla Linuxa?
Odp: Age of Empires 2 i Conquerors
Spróbuj z ostatniej stabilnej wersji Wine uruchomić (1.0.1).
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Tak zrobilem. Czorny ekran, jutro wywale Wine i zainstaluje jeszcze raz.Wilczur pisze:Spróbuj z ostatniej stabilnej wersji Wine uruchomić (1.0.1).
na Cededze ktos probowal?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
Ja testowałem jakiś rok temu i działał.Bzzyk pisze: Druga sprawa, czy ktos testowal tego hamachi dla Linuxa?
Grałem w Warcraft III TFT przez sieć lokalną.
Korzystałem z howto na tym forum
http://forums.hamachi.cc/search.php?sid ... 032db1ee87
do zainstalowania hamachi + gHamachi.
Link który miałem w zakładkach stał się nieaktualny, więc sam musisz poszukać.
albo możesz sprawdzić rozwiązanie z naszego forum:
viewtopic.php?t=55308&highlight=hamachi
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
zuxbr pisze:Ja testowałem jakiś rok temu i działał.
Grałem w Warcraft III TFT przez sieć lokalną.
Korzystałem z howto na tym forum
http://forums.hamachi.cc/search.php?sid ... 032db1ee87
do zainstalowania hamachi + gHamachi.
Link który miałem w zakładkach stał się nieaktualny, więc sam musisz poszukać.
albo możesz sprawdzić rozwiązanie z naszego forum:
viewtopic.php?t=55308&highlight=hamachi
Super hamachi smiga:)
Zostal problem AGE. Wlaczam daje ACCEPT i pozniej takie czarne okienko ktore szybko sie zamyka i tyle mam. Co radzicie?
Mam Wine w wersji 1.1.10
A ja się pytałem czy próbowałeś na ostatniej stabilnej (1.0.1) - powiedziałeś, że tak a teraz mówisz, że masz 1.1.10 (zakładając, że przez ten czas nie zmieniłeś wersji to chyba lekko się nie zrozumieliśmy).Bzzyk pisze:Mam Wine w wersji 1.1.10
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Zaraz zainstaluje i sprawdze. Myslalem ze ta jest stabilna skoro mialem ja zaraz po instalacji 8.10Wilczur pisze:A ja się pytałem czy próbowałeś na ostatniej stabilnej (1.0.1) - powiedziałeś, że tak a teraz mówisz, że masz 1.1.10 (zakładając, że przez ten czas nie zmieniłeś wersji to chyba lekko się nie zrozumieliśmy).

Mam Cedege z Engine 6.1, ale niech mi ktos lopatologicznie wyjasni jak tam zamontowac zainstalowana juz gre. Wydaje mi sie ze robie wszystko dobrze po lewej stronie mi sie pojawia a nie umiem kliknac PLAY ;/
edit: wszystko fajnie ale w repo sa juz wersje 1.1.10 do Ubuntu a nawet 1.1.11 widze. Co prawda na stronie Wine jest wersja 1.01 aczkolwiek jakies krzaki mi wyrzuca przy instalacji.
EDIT:
Po 30 minutach doszedlem jak uruchomic. Problem tkwil po stronie karty graficznej, zmienilem sterownik i poszlo
Ale...
Po primo mam czarne czcionki w grze ktorych praktycznie nie widac
Po secundo nie moge dac multiplayer bo mnie wyrzuca z gry (na Wine widze opcje TCP/IP, na Cededze nie widze NIC)
Wie ktos jaka przyczyna?
Wersja stabilna to 1.0.1 (czyli 1.0.0 z drobnymi poprawkami) , kolejną wersją stabilną będzie 1.2.0 (potem 1.4.0 itd), a wersje z serii 1.1.0, 1.3.0 to wersje rozwojowe, w których dodawane jest wiele nowych rzeczy, przez co są podatne na regresję. Z tego co pamiętam w wersji 1.0.1 nie było problemów z odpaleniem tej gry.
Żeby zainstalować 1.0.1 potrzeba będzie ściągnąć pliki źródłowe i je skompilować (chyba, że jest paczka .deb dla 8.10, ale nie widziałem żeby była). Jak skompilować Wine opisywałem niedawno tutaj
Jeżeli zależy Ci na tej grze to myślę, że warto spróbować.
EDIT: No dobra skoro już udało się odpalić to nie musisz zmieniać wersji...
Żeby zainstalować 1.0.1 potrzeba będzie ściągnąć pliki źródłowe i je skompilować (chyba, że jest paczka .deb dla 8.10, ale nie widziałem żeby była). Jak skompilować Wine opisywałem niedawno tutaj
Jeżeli zależy Ci na tej grze to myślę, że warto spróbować.
EDIT: No dobra skoro już udało się odpalić to nie musisz zmieniać wersji...
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Reinstalowalem Ubuntu.
W Winie sie wlacza Age teraz bez problemu ale dalej sa te czarne napisy + nie ma opcji multiplayer.
W Winie sie wlacza Age teraz bez problemu ale dalej sa te czarne napisy + nie ma opcji multiplayer.
Żeby skorzystać z gry wieloosobowej potrzebujesz następujących plików .dll:
- dplayx.dll
- dpnet.dll
- dpnhpast.dll
- dpwsockx.dll
Kopiujesz je do windows/system32 w katalogu .wine i ustawiasz w winecfg na "zewnętrzny, wbudowany".
- dplayx.dll
- dpnet.dll
- dpnhpast.dll
- dpwsockx.dll
Kopiujesz je do windows/system32 w katalogu .wine i ustawiasz w winecfg na "zewnętrzny, wbudowany".
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Dzięki Twoim radom działa jak należy. Troszeczkę mam wrażenie, że przycina ale może to wina tego, że nie zainstalowałem jeszcze sterownika własnościowego do ATI. Zobaczymy co będzie jak go zainstaluje. Jak coś zapraszam na partyjke na hamachi. Gramy dosyć często, w styczniu w 5-6 osób, teraz może ze 4 się zbiorą.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
"- dpwsockx.dll"
jak kopiuje ten plik do katalogu wine, to nie pojawia sie on w wine. reszta pojawia sie normalnie.
AOE instaluje z oryginalnych plytek, instalator rusza poprawnie, instaluje sie pieknie, ale jak kilkne "play" to nic sie nie dzieje.
wersja wine 1.0.1
jak kopiuje ten plik do katalogu wine, to nie pojawia sie on w wine. reszta pojawia sie normalnie.
AOE instaluje z oryginalnych plytek, instalator rusza poprawnie, instaluje sie pieknie, ale jak kilkne "play" to nic sie nie dzieje.
wersja wine 1.0.1