Cześć.
Mam sobie kartę Intela - lspci podaję poniżej:
lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 03)
no i mam pytanie - czy jest możliwość zwiększenia przydzialu pamięci dla tej karty? Z tego, co się orientuję, to jest to karta grafiki korzystająca z pamięci operacyjnej. Gram sobie w sauerbraten (http://www.sauerbraten.org) ale na laptopie, na ktorym jest ta karta mam bardzo mały FPS (DRI działa, ale FPS jest wielkości 50).
Czy można to jakoś przyspieszyć? Jest jakiś config, w ktorym moglbym zwiekszyć np limity dla tej karty?
troche nie wiem gdzie szukać - próbowałem wygoooglować temat, ale mi się nie udało.
xorg.conf wygląda tak:
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection
z góry dziękuję za odpowiedź...
intel GM965 i szybszy FPS - da się to przyspieszyc?
- smogg
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: intel GM965 i szybszy FPS - da się to przyspieszyc?
moze nie jest to stricte odpowiedz ale... mialem ta karte, ona nie jest stworzona do grania, a co najwyzej ogladania stron internetowych i worda, w ubuntu pamiec byla jej przydzielana automatycznie z tego co pamietam, ale to i tak nie zmienialo problemu braku kompatybilnosci gier z ta karta [o co pytalem w 2 tematach zwiazanych z nwn i doomem3]
w xorgu mozesz dopisac sobie pare linijek, zeby uzywal sterownikow intel, ale skoro juz masz akceleracje 3d to domyslam sie ze on dobrze wykryl sterownik i nie ma to sensu
w xorgu mozesz dopisac sobie pare linijek, zeby uzywal sterownikow intel, ale skoro juz masz akceleracje 3d to domyslam sie ze on dobrze wykryl sterownik i nie ma to sensu

|.....Your Ubuntu User number is # 24811.....|
|...... Ubuntu user from 7.10 to V.2010 .......|
|.......... Inny OS: Debian Squeeze .............|
|...... Ubuntu user from 7.10 to V.2010 .......|
|.......... Inny OS: Debian Squeeze .............|