Co do Ubuntu 9.04 ( mało czasu nawet obrazu płyty nie ściągnąłem jeszcze ) za parę dni może zacznę testować , to tu nie wiem , ale nie ma powodu dla którego miałyby nie działać , za wyjątkiem że to ATI , heee .
Różne rzeczy już miałem ze sterownikami ATI , od tego że nie można się wylogować , przez brak możliwości przeładowania xserwera ( tak jak u ciebie ) i braku wstrzymania i hibernacji po "motylki" latające przy kursorze , spore 1,5 na 1,5 cm ,braku obrazu z karty telewizyjnej przy oglądaniu , czy braku możliwości nagrywania z podglądem .
Nie wiele może mnie już zdziwić w sterownikach ATI .
Poza tymi dwoma problemami z nowymi sterownikami wszystko działa sprawnie .
Nie działa przeładowanie xservera klawiszami ctrl+alt+backspace , a czy możesz przejść na terminal Ctrl+Alt+F1 , a normalne wylogowanie działa ( miewałem i tak , że nie można było się wylogować ) , sprawdzałeś punkt
Hang at logout
Co do Hibernacji czy próbowałeś zastosować ten punkt
napisany dla karty 3200 ?
Jak starsze sterowniki działają dobrze , to często u ATI lepiej zostać przy starszej wersji zwłaszcza że coś pospieszyli się z tymi sterownikami ( muszę poczytać co oni takiego dodali że się tak spieszyli ) , nie wiem czy dobrze pamiętam ale była mowa o 6 miesięcznym cyklu wydawania sterownika .A nawet jak się mylę , to na ATI jest to bardzo nietypowe wydanie styczeń 2009 poprzednie grudzień 2008 , ja tak częstego wydania sterowników nie pamiętam .Poczytamy zobaczymy sprawdź to o czym pisałem .