BitTorrent (nie pobiera torrentów) -dane nie są w pełni dostepne.

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
CrazyVirus
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

BitTorrent (nie pobiera torrentów) -dane nie są w pełni dostepne.

Post autor: CrazyVirus »

Witam. CHciałem pobrać sobie rózne torrenty. Mam zainstalowanego od początku BitTorrenta. Pobieram więc torrenta na dysk. Otwieram BitTorrenta i dodaje torrent. Wyskauje mi "nazwa torrenta" - Dane nie są w pełni dostępne. Spróbowałem w inny sposób. Kliknąłem dwa razy na torrenta, oto co wyskoczyło:

The Game - Playtime Is Over [Diss Tape][2009][Guest Young Buck Ice Cube Jay Rock DJ Haze Mo [mininova].torrent

Próbowałem innych programów, lecz bez skutku. CO do torrentów, nie mogą być uszkodzone. Torrent, który chciałem pobrać był wspierany przez ok. 600 osób, a pobierany przez ok. 300. ŻAdne torrenty nie chcą się pobrać. MOja przeglądarka internetowa to Opera i Epiphany.
Awatar użytkownika
castor_troy
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Odp: BitTorrent (nie pobiera torrentów) -dane nie są w pełni dostepne.

Post autor: castor_troy »

CrazyVirus pisze:Witam. CHciałem pobrać sobie rózne torrenty. Mam zainstalowanego od początku BitTorrenta. Pobieram więc torrenta na dysk. Otwieram BitTorrenta i dodaje torrent. Wyskauje mi "nazwa torrenta" - Dane nie są w pełni dostępne. Spróbowałem w inny sposób. Kliknąłem dwa razy na torrenta, oto co wyskoczyło:

The Game - Playtime Is Over [Diss Tape][2009][Guest Young Buck Ice Cube Jay Rock DJ Haze Mo [mininova].torrent

Próbowałem innych programów, lecz bez skutku. CO do torrentów, nie mogą być uszkodzone. Torrent, który chciałem pobrać był wspierany przez ok. 600 osób, a pobierany przez ok. 300. ŻAdne torrenty nie chcą się pobrać. MOja przeglądarka internetowa to Opera i Epiphany.
Ja używam "transmission". Nie mam z nim żadnych problemów. Spróbuj.
Awatar użytkownika
intergamer
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Kontakt:

Post autor: intergamer »

Mam ten sam problem :|
Używam od początku klienta bittorrent transmission, próbowałem z ktorrent, qtorrent i utorrentem przez wine.
Porty odblokowane... Jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
Sztefan
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: Sztefan »

Posiadasz uprawnienia do zapisu w folderze do ktorego pobierasz torrent?
Pobierasz torrent na partycje ntfs(u mnie akurat z tym problemu nie ma ale wiem ze u niektorych moze to stanowic problem)?
Ilosc miejsca jest dostateczna?

Nic wiecej nie przychodzi mi do glowy btw. smigam na deluge
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: igotit4free »

Ile ten twój torrent ma trackerów ? Zauważyłem ostatnio, że w opisany przez ciebie sposób zachowują się torrenty np. z mininova, z jednym trackerem ... z reguły jest nim piratebay_coś_tam_coś_tam. Poszukaj tego samego torrenta np. na isohunt, zobacz ile tam ma trackerów, przy okazji może się okazać że tracker z piratebay_coś_tam_coś_tam jest na czerwono na liście.
Może te z pirate są blokowane w związku z głośnym ostatnio procesem ?
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Awatar użytkownika
intergamer
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Całe szczęście nie mam już nic wspólnego z ntfs :)
Problemem okazały się uprawnienia do zapisu w folderze do którego pobieram.
Dałem uprawnienia 755 i wszystko śmiga.
Jednakże, zauważyłem że Bittorrent Transmission
coś oszukuje :) mianowicie pokazuje prędkość transferu 100kB/s, a w rzeczywistości te 100kB jest pobierane w około 10sekund :) Na uTorrencie tego problemu nie ma, ale spróbuje jeszcze deluge.
Dziekuję za odpowiedź ;-)

EDIT:
igotit4free pisze:Ile ten twój torrent ma trackerów ? Zauważyłem ostatnio, że w opisany przez ciebie sposób zachowują się torrenty np. z mininova, z jednym trackerem ... z reguły jest nim piratebay_coś_tam_coś_tam. Poszukaj tego samego torrenta np. na isohunt, zobacz ile tam ma trackerów, przy okazji może się okazać że tracker z piratebay_coś_tam_coś_tam jest na czerwono na liście.
Może te z pirate są blokowane w związku z głośnym ostatnio procesem ?
Torrenty, które teraz ściągam są raczej z jednego trackera (btgigs.info). Możliwe, że w tym co piszesz coś jest - tracker poprostu niedomaga, wczesniej na windowsie u mnie było podobnie z 1-dno tracker'owymi torrentami.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

castor_troy pisze:Ja używam "transmission". Nie mam z nim żadnych problemów. Spróbuj.
W jakiej wersji ? Czy natrafiłeś może na wtyczkę, albo ustawienie w opcjach które pozwalałoby na automatyczne startowanie "wstrzymanych" torrentów w momencie gdy kończy się ściąganie "aktywnych" ?

EDIT:
intergamer pisze:Dałem uprawnienia 755 i wszystko śmiga.
Mogę prosić o rozwinięcie ? Czemu służy taka zmiana ?
Awatar użytkownika
intergamer
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Nie miałem uprawnień do zapisu w folderze, w którym chciałem umieścić pobierane pliki.
Wpisałem w terminalu: chmod 755 nazwa_folderu, dzięki czemu nadałem sobie prawa do zapisu w nim.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Hmm, chyba rozumiem i u mnie to chyba nie to ... u mnie katalog do którego transmission ma zapisywać jest w moim /home/user/ na ext3 więc mam do niego chyba wszystkie prawa.
No kurcze, już mi ręce opadają, łącze down 1000/up 400, port otwarty, seedów, peerów i trackerów od groma a download na poziomie 0-max 10 KB/s, z reguły jednak 0-0,2 :sad:
Co ciekawe upload jak się go puści na żywioł idzie pełnym łączem do 40KB/s momentami:pt36:
Awatar użytkownika
intergamer
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

igotit4free pisze:Hmm, chyba rozumiem i u mnie to chyba nie to ... u mnie katalog do którego transmission ma zapisywać jest w moim /home/user/ na ext3 więc mam do niego chyba wszystkie prawa.
Mój folder znajduje się na pulpicie i również wydawało mi się że domyślnie powinienem mieć do niego pełne prawa, ale dziwnym trafem okazało się inaczej.
Jeśli jeszcze nie próbowałeś - spróbuj, nie zaszkodzi. Jak masz plik np na pulpicie to w terminalu sobie wpisz:
cd /home/user/Pulpit
później wpisz:
chmod 755 nazwa_folderu_z_pulpitu
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Kod: Zaznacz cały

chmod 755 nazwa_folderu_z_pulpitu
bez sudo ?

Z tego co wyczytałem, to umożliwia każdemu odczyt i wykonanie a mnie zapis, hmmm ...
Odczytać aktualne atrybuty katalogu mogę po prostu spod lewego klawisza myszy czy też jakimś poleceniem ?
Awatar użytkownika
intergamer
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Bez sudo tez dziala.
Sprawdzić uprawnienia chyba możesz też prawoklik na folderze i właściwości, ja zawsze sprawdzałem w terminalu - cd /home/user/Pulpit, później ls -l wyświetli Ci się lista plików/katalogów na puplicie i patrzysz czy w linii, w której masz swój folder jest na jej początku napisane drwx-r-x-r-x, jeśli tak, to masz prawa do zapisu/odczytu/uruchomienia; jeśli nie wpisujesz tamto wyżej, czyli chmod 755 nazwa_tamtego_folderu_z_pulpitu .

Aha, można też sprawdzać/modyfikować uprawnienia w Midnight Commander - szukasz pliku/katalogu, który Cię interesuje, zaznaczasz go i klikasz w menu: Plik -> chmod.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Dziwne żeby taka ważna komenda działała bez sudo, ale wierzę.
Tak dokładnie to mam :
drwxr-xr-x
czyli OK.

No to znowu się czegoś nauczyłem przy okazji, ale torrenty jak się ślimaczyły tak się ślimaczą.
W międzyczasie Transmission poszedł do piachu, zainstalowałem kTorrenta (sytuacja bez zmian), nagrzebałem w ustawieniach PPPoE i Firestartera (było groźnie, ale znowu mam sieć:twisted:), jeszcze parę godzin i system będzie nie do odratowania ... ale jak się uczyć jak nie na własnych błędach;-)
Chciałem dotrwać na 8.10 do premiery jauntego ale chyba będzie okazja (albo raczej konieczność) Minta popróbować.:twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”