Konfiguracja klawiatury Tracer MCK-8600

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Ramidas
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Konfiguracja klawiatury Tracer MCK-8600

Post autor: Ramidas »

Witam.
Mam klawiaturę multimedialną Tracer MCK-8600, z tym że nie wszystkie klawisze na niej działają. Nie działają np te do obsługi muzyki (play/pause, sto następny poprzedni utwór) choć pokrętło głośności już działa. nie działa także rolka po lewej stronie. Reszta mniej więcej działa.
Udało mi się znaleźć sterownik ale tylko pod Windowsy. Czy ktoś wie jak mi pomóc?
Awatar użytkownika
ignacy
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 9.10
Architektura: x86

Odp: Konfiguracja klawiatury Tracer MCK-8600

Post autor: ignacy »

Wejdź w preferencje -> klawiatura i wybierz jakiś inny układ, możliwie podobny, może zadziała :) Mojej niby nie ma, ale ustawiłem inną Microsoftu.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H,Athlon II x2 245@3.5 (Scythe Ninja 2+Tacens Ventus),Geil DDR2 Dual Ultra 800MHz 2GB,Samsung HD642JJ i HD500HI, ModeCom MC350
Ramidas
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Ramidas »

No mojej właśnie też nie ma. A inne mi kompletnie nic nie mówią. To raczej zgadywanka.
jawojx

Post autor: jawojx »

Zainstaluj ;

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install  keytouch keytouch-editor
Jak nie ma twojej klawiatury w keytouch , to spróbuj wyedytować swoje klawisze funkcyjne w keytouch-editorze .
msi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Odp: Konfiguracja klawiatury Tracer MCK-8600 - inne klawisze

Post autor: msi »

Co prawda nie mam klawiatury tracera, ale mój Genius niestety nie chce współpracować tak jak trzeba.

Mam drugi komplet klawiszy 'jakby' numerycznych do zaprogramowania po lewej stronie, niestety nie są one wogóle wyczuwane przez KeyTouch Editor-a. Co tu zrobić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”