MIRANDA IM i klopol z IEView

Jak się dogadać?
Hitsu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

MIRANDA IM i klopol z IEView

Post autor: Hitsu »

Przeszedlem nie dawno na Ubuntu i zabralem ze soba Mirande z windy. Chcialbym wiedziec co nalezy zrobic zeby pewne wtyczki zadzialaly i czy jest to w ogole mozliwe.

Konkretnie to wywala mi o wtyczke IEView

http://pl.wikipedia.org/wiki/IEView
Awatar użytkownika
Wiorka
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: MIRANDA IM i klopol z IEView

Post autor: Wiorka »

O ile pamiętam (a także z nazwy i z opisu wtyczki) ieview wymaga do działania (do wyświetlania stylów) internet explorera. Zresztą większość mirandowych wtyk mających zasadniczy wpływ na wygląd nie będzie działać pod wine.

<edit> Chyba że komuś się będzie bardzo chciało i dorzuci do wine masę bibliotek, ale tu już nie pomogę, bo i tak nie wiem które i czy to coś da ;)
Kapłanka Czystości Języka, wypełniająca na forum wolę Ducha Ortografii
Regulamin | Czytelnia | Hookers unite!
[size=-2]Nie objawiam rozwiązań problemów poprzez PW i jabbera.[/size]
[r4]
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 12.10
Architektura: x86

Post autor: [r4] »

Hitsu: dobrze trafiles -- Wiorka moderowala swego czasu forum Mirandy (jesli to *ta* Wiorka :P), wiec zna sie na rzeczy. No i ma w tym przypadku absolutna racje.

Ja Mirande w Ubuntu testowalem z minimalnym (albo raczej minimalistycznym) zestawem wtyczek i Scriver dzialal prawie jak trzeba. :)

*ta* Wiorka ;P I ciebie też kojarzę ;> (jeśli to *ten* r4, ofc ;>) //w
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Hitsu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64

Post autor: Hitsu »

Yhm dobrze wiedzieć. Wiec co mi pozostaje? Wrzucić masę bibliotek albo się pobawić jakaś inna wtyczka. [r4] mówisz, ze scriver działał całkiem nieźle - dobrze wiedzieć, zapuszcze googla w tamta strone :-).
Najbardziej mi zależy na historii kontaktów, którą mam( użytkuje mirande stosunkowo długo, koło 3 lat). Czy jest mozliwe np eksport historyji gdzie indziej??

PS a co do Internet Explorer'a to chyba jest możliwe zainstalowanie go na wine wiec sie jeszcze pobawię :P.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”